Střed pole: Pro body si dojeli oba piloti Force Indie

Střed pole: Pro body si dojeli oba piloti Force Indie

Dobře rozjetý závod měl také Hülkenberg, ale tomu přistřihla křídla penalizace kvůli nebezpečnému vypuštění do pitlane při zastávce v boxech.

Toro Rosso

Daniel Ricciardo (16.): "Čekal jsem v trochu jiný závod. Když vám v tomto sportu nevyjde start, jen těžko se z toho lze otřepat. Chtěl bych se podívat na data, abych mohl pochopit, k čemu vlastně došlo. Auto se zkrátka ze startovního roštu nechtělo odlepit. V první zatáčce byl trochu chaos a spadl jsem do skupiny za mnou. Abych se vyhnul kolizi, musel jsem jet vnějškem, a bylo v podstatě po závodě. Při naší současné rychlosti nemáme za podobných podmínek na zisk bodů. Musíme zjistit, jak zlepšit starty. Když se nám totiž povedou, míváme obvykle dobré výsledky."

Jean-Eric Vergne (17.): "Velké zklamání. Jedna zastávka v boxech sice byla dobrý krok, ale přezutí z měkkých na středně tvrdé pneumatiky jsme trochu uspíšili. Pneumatiky tak na konci závodu měly co dělat, stejně jako v případě pilotů za mnou. Původně jsme měli naplánované dvě zastávky, ale když jsme viděli, jak se závod vyvíjí, rozhodli jsme se zariskovat. Ale nevyšlo to. Dělal jsem, co jsem mohl, abych udržel pneu při životě. Je to škoda, protože po většinu závodu jsem byl na bodech. Vůz jel dobře a měl slušnou rychlost. Zdá se, že v této sezoně se mě nechce pustit smůla. Není to poprvé, co se závod obrátil proti mně. Incident s Alonsem? V dnešní době se stává, že když vás někdo předjede a je kolem mimo dráhu, dostane penalizaci. On byl všemi čtyřmi koly venku z trati. Tak jako tak by mě ale předjel na následující rovince, protože jsem měl pneumatiky už úplně sjeté."

Sauber

Esteban Gutiérrez (13.): "Určitě jsme tento víkend doufali v lepší výsledek. Nemůžeme být spokojeni. Rychlost máme, ale včerejší kvalifikace ovlivnila dnešní závod. Taky jsme neměli úplně ideální strategii. Svedl jsem několik zajímavých soubojů, které mě velmi bavily. Vezmu to jako pozitivum pro závod v Austinu."

Nico Hülkenberg (14.): "Pořád úplně nevím, co se vlastně stalo. Celý víkend mi vůz seděl. Od prvního kola závodu jsem se ale trápil. Veškeré sebevědomí se ztratilo. Nevím, proč to tak bylo. V prvních dvou stintech byl vůz nedotáčivý. Autu se prostě nechtělo do zatáček, a tak jsem ztrácel hodně času na kolo. Hodně mě stála i penalizace za nebezpečné vypuštění při druhém pitstopu. Musíme zjistit, proč se dnes vůz choval tak odlišně. Je to zklamání, protože body dnes byly v našich silách."

Williams

Pastor Maldonado (11.): "Dnešní závod byl hodně obtížný kvůli nakládání s pneumatikami. Docela se nám to ale dařilo. Cítím, že nový balík aerodynamický úprav, který jsme tu nasadili, se vyplácí. Také bylo znát, že vůz se v průběhu závodu postupně zlepšoval. Bohužel jsem se po druhé zastávce v boxech zapletl do provozu. Nemohl jsem tak docela prokázat, že se naše rychlost zlepšila. Nakonec jsme se museli smířit s finišem hned za body. Celkově jsme tu viděli jistý posun, který nám dává naději pro zbývající závody."

Valtteri Bottas (15.): "Nemyslím si, že patnáctá příčka reflektuje náš dnešní potenciál. Závod byl ovlivněn jeho startem, kdy mě přeskočily caterhamy, které startovaly na měkké směsi, a tak měly lepší odpich a přilnavost. Poté, co mi začala primární směs fungovat, se závod odvíjel dobře. Mohl jsem jít do tvrdých soubojů se soupeři kolem mě. Pozitivní je, že vůz se chová lépe. Něco jsme získali, což je pro poslední dva závody dobré."

Force India

Paul di Resta (6.): "Ze šestého místa a z povedené jednozastávkové strategie mám skvělý pocit. Už včera jsem říkal, že jsme se rozhodli nastavit vůz spíše na závod. Opravdu se to vyplatilo. Byly chvíle, kdy jsme byli velmi rychlý, ale i okamžiky, kdy jsme se museli krotit a dávat pozor na pneumatiky. Ke konci závodu jsem bojoval s Fernandem a Lewisem. Udržet za sebou Fernanda bylo fakt těžké, protože jel na čerstvých měkkých gumách. Lewis jel na střední směsi, a tak jsem se v jeho případě snažil o čisté výjezdy z vlásenek a ze šikany vedoucí na cílovou rovinku, a podařilo se mi ho udržet za sebou. Osm bodů je přesně to, co jsme potřebovali. Všichni členové týmu si za svou snahu o tomto víkendu zaslouží pochvalu. Máme za sebou dva povedené víkendy v řadě. Nyní pojedeme do Austinu s tím, že si chceme formu uržet."

Adrian Sutil (10.): "Když vezmu v potaz, že jsem startoval sedmnáctý, musím být s bodem za desátou příčku spokojený. Mám radost z výsledku týmu. Vzhledem k problémům v tréninku a kvalifikaci to nebyl snadný víkend, ale zvolili jsme dobrou strategii a byli odměněni bodem. Až do posledního kola jsem jel na deváté pozici před Pérezem, ale v té době jsem měl na kontě už 27 kol na měkké směsi a ve výjezdech z pomalých zatáček jsem neměl trakci. Body získané v posledních dvou závodech jsou velmi důležité pro šampionát.

Doporučujeme

Články odjinud