Střed pole: Nejlepšího výsledku dosáhl Pastor Maldonado

Střed pole: Nejlepšího výsledku dosáhl Pastor Maldonado

Williams splnil svůj slib, že Monako bude jeho vozům sedět, Pérez měl vážnou nehodu, Renault se poprvé nevešel do elitní desítky, Force India a Toro Rosso předvedly aktuální standard.

Williams
Pastor Maldonado se v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka prosadil do elitní desítky. V sezoně se mu to podařilo podruhé v řadě. Zajel devátý nejrychlejší čas, po penalizaci Lewise Hamiltona se posune na osmé místo. Pilot z Venezuely byl spokojen se svou konzistencí během celé kvalifikace. "Jsme konkurenceschopní po celý víkend a dnes jsme z našeho auta vytěžili maximum. Zítra udělám vše pro to, abych nás dostal na body," slíbil. Rubens Barrichello se chystá na svou devatenáctou Velkou cenu Monaka a zajel dvanáctý nejrychlejší čas. "Auto se zdálo být rychlejší na starších pneumatikách. Když jsem nasadil nové, nedosáhl jsem očekávané přilnavosti," vysvětloval Brazilec.

Sauber
Podrobněji o nehodě Sergia Péreze a další vyjádření týmu v samostatném článku.

Renault
Vitalij Petrov se poprvé v sezoně nevešel do elitní desítky a až obsadil jedenácté místo. "Na super měkkých pneumatikách jsem se dokázal zlepšit jen o několik desetin, musíme zjistit, proč se tak stalo. Měli bychom být o sekundu rychlejší, než jsme," upozornil zklamaný Rus a dodal, že tým plánuje slabší kvalifikační výsledek dohnat strategií. Vyjádřil se také k havárii svého bývalého týmového kolegy z GP2 Sergia Péreze, kterému přeje jen to nejlepší. Nick Heidfeld zajel až šestnáctý nejrychlejší čas. S autem ale problémy neměl. "Nebyli jsme tak rychlí, jak jsme chtěli být," přiznal Němec. Nepředpokládá, že by se mu podařil podobný postup jako ve Španělsku, kde se po startu z posledního místa posunul až na osmé v cíli. "Nebude tu tolik předjíždění. Možná, pokud se nám podaří použít KERS tam, kde to jezdec před námi nebude čekat, ale určitě to nebude podobné jako v předchozím závodě."

Force India
Paul di Resta považuje své čtrnácté místo za odraz aktuální výkonnosti vozu. "Každý ví, že kvalifikace je v Monaku důležitá. Snažil jsem se maximálně využít přilnavosti," vysvětloval Skot, který jede v Monaku formuli 1 poprvé. "Mám se hodně co učit, ale na zítřejší závod se moc těším." Adrian Sutil byl ze své patnácté příčky zklamán. "Se svým posledním výjezdem ve druhé části jsem nebyl spokojen. Petrov mě neviděl a musel jsem obětovat své rychlé kolo. Absolvoval jsem ještě jedno, ale mé pneumatiky už odcházely, jinak jsem mohl být o trochu lepší."

Tým Toro Rosso zatím své oficiální vyjádření nezveřejnil.

Doporučujeme

Články odjinud