Střed pole: Alguersuari se blýskl devátým místem

Střed pole: Alguersuari se blýskl devátým místem

Williamsu, Sauberu ani Force Indii se na body dosáhnout nepodařilo. Nejsilnější týmy tak trochu překvapivě doplnil mladík Alguersuari.

Williams

Rubens Barrichello se kvalifikoval na solidním sedmém místě, Nico Hülkenberg startoval jako patnáctý. V cíli z toho bylo dvanácté místo Barrichella a šestnácté Hülkenberga."Naším cílem bylo uhájit šesté místo před Force Indií, což se nám podařilo," řekl Barrichello, jehož ale špatná rychlost vozu v závodě překvapila. Nejlepším okamžikem v závodě byl z Brazilcova pohledu boj s Adrianem Sutilem. Že Williams v závodech nedosahuje výkonnosti z kvalifikace, potvrdil Patrick Head a zařekl se, že se tým bude snažit tyto neduhy do dalšího roku odstranit.

Sauber

Tým Petera Saubera svou comebackovou sezonu zakončil bezbodovým výsledkem v Abú Zabí. Nick Heidfeld dojel jedenáctý, Kamuj Kobajaši čtrnáctý. "Start se mi povedl a získal jsem jednu pozici, kterou jsem ovšem ztratil v okamžiku, kdy jsem se vyhýbal Michaelovi a Vitantoniovi," řekl Heidfeld, kterému velmi pomohla strategie. Na poražení Felipeho Massy a získání poslední bodované pozice to však nestačilo. Start se povedl také Kobajašimu. Tomu ovšem narozdíl od svého týmového kolegy vůbec nepomohla.

Toro Rosso

U týmu Toro Rosso pochopitelně mají radost z titulu Sebastiana Vettela. V dobrém světle se předvedl také mladík Jaime Alguersuari, jenž do cíle dojel devátý, a tedy na bodované pozici. "Abych řekl pravdu, nedokážu říct, jak jsem mohl dojet devátý, když jsem startoval ze sedmnáctého místa! Měl jsem štěstí, že jsem se nezapletl do incidentu se Schumacherem v prvním kole. Výměna pneumatik hned po vyjetí safety caru byla dobrým krokem. Nová sada pak výborně fungovala do konce závodu. Trať se pořád zlepšovala, což napomohlo tomu, že jsem se držel před Massou, ač byl o něco rychlejší. Chtěl bych týmu moc poděkovat, je to skvělý způsob zakončení sezony," řekl spokojený Alguersuari. Sébatien Buemi byl i přes nepříliš dobrý výsledek (dojel patnáctý) se svým výkonem spokojen. Švýcarskému pilotovi ovšem nehrála strategie do karet.

Force India

Indická stáj boj s Williamsem prohrála a v Poháru konstruktérů se musí spokojit se sedmou pozicí. "Nebyl to pro mě moc zajímavý závod, většinu doby jsem jel sám. Pozdní zastávkou jsme si chtěli přilepšit o několik pozic. Vyjel jsem vedle Rubense a přišel o pozici, takže jsem spadl na třinácté místo. Vlastně na tom ale nezáleželo, dnes jsme potřebovali body, které jsme ovšem nezískali," řekl Sutil, který ovšem letošní sezonu hodnotí jako svou nejlepší. "Dobře jsem odstartoval a získal několik pozic. Vypadalo to na dobře započatý závod. Pak jsem se ale dostal do třetí zatáčky a před sebou viděl jen oblak kouře. Neměl jsem kam uhnout, všude byly vozy. Když se oblak rozplynul, zjevil se přede mnou Michael. Stál proti směru jízdy. Naštěstí jsme oba z nehody vyvázli bez újmy na zdraví," popisoval nehodu Liuzzi.

Doporučujeme

Články odjinud