Stewardi nejsou při udělování trestů konzistentní, stěžuje si Sutil

Stewardi nejsou při udělování trestů konzistentní, stěžuje si Sutil

Adrian Sutil se domnívá, že stewardi často trestají během závodních víkendů stejné situace různě. Volá po větší konzistenci.

Německý závodník Force Indie si trest odpykával naposledy v Monze, když se na startovním roštu musel vzdát tří pozic kvůli blokování Lewise Hamiltona v kvalifikaci.

"Myslím, že jen chtěli dát příklad a říct: 'S penalizacemi jsme konzistentní.' Ale doufám, že v dalším závodě a všech ostatních tu budou za podobné věci jasné tresty," uvedl pro Autosport.

Podle Sutila tak tomu totiž doposud nebylo. "Ve Spa jsem byl v situaci, kdy jsem měl před sebou tři auta, která mi opravdu překážela, a nepřišel žádný trest, dokonce ani vyšetřování."

"Takže teď jsem to já, bez problémů to akceptuji, pokud jsme na správné cestě a stewardi to budou dělat v každém závodě. To chtějí všichni jezdci. Občas to nechápeme, v jedné situaci je to bez trestu, ve stejné situaci pak dostanete velký trest."

Nespokojený s rozhodováním stewardů byl Sutil také v belgickém závodě, když do něj narazil Pastor Maldonado.

"Myslím, že ten trest pro Maldonada byl vtip. Stejně po tomto incidentu vypadl ze závodu a on dostal co, průjezd boxy? Zasloužil si odebrání pozic na startu."

"Všichni chceme mít lepší sport s jasným rozhodováním, a pokud udělá někdo něco špatně, tak ano, OK, zaslouží si trest. Problém je, že někteří jezdci jsou tak trochu hloupí. Nemají rozum a kvůli nim potřebujeme všechna ta pravidla."

Doporučujeme

Články odjinud