Steiner o smlouvě Haasu s Rich Energy: Naše největší dohoda!

Steiner o smlouvě Haasu s Rich Energy: Naše největší dohoda!

Americký tým Haas nedávno oznámil uzavření partnerské smlouvy s britským výrobcem energetických nápojů Rich Energy, kvůli které dojde na vozech americké stáje před příští sezónou k výrazné změně zbarvení. Šéf Haasu Günther Steiner se nechal slyšet, že se jedná o největší dohodu v historii týmu.

Během krátké přestávky mezi závodním víkendem v Austinu a grand prix Mexika oznámil Haas nového sponzora pro příští sezónu, kterým se stala britská značka Rich Energy.

Britský výrobce energetických nápojů již delší dobu hledal možnou spolupráci s některým z týmů formule 1. K první schůzce mezi zástupci Haasu a Rich Energy došlo ještě v neděli po velké ceně na Okruhu Amerik, sponzorská smlouva byla poté podepsána o pár dní později.

„Je to ta největší dohoda, jakou jsme kdy uzavřeli,“ má z nového partnerství radost šéf Haasu Günther Steiner.

„Myslím, že to ukazuje, že lidé, kteří nejsou z prostředí formule 1, už vědí, co tady děláme. Během první sezóny bylo totiž velmi obtížné sponzora sehnat,“ cituje Steinera web crash.net.

„Nejdřív musíte ukázat, že na to máte a poté vás kontaktují. Nedají vám ale moc peněz, protože si myslí, že za to nestojíte. Takto jsme postupovat nechtěli.“

„Něco proběhlo a poté jsme dosáhli shody mezi našimi dvěma společnostmi. Začali jsme s nimi mluvit a poté to již vše proběhlo velmi rychle,“ prozradil Steiner.

V paddocku formule 1 panovaly obavy o to, zda – li je Rich Energy schopná sponzorovat tým formule 1 poté, co se na partnerství nedohodla s týmem Force India. Steiner však žádné obavy nemá. Šéf Haasu je se smlouvou s Rich Energy spokojený, podle něj prý ukazuje, jak dlouhou cestu jeho týmu ušel za poslední tři roky.

„Z partnerství máme velkou radost. Tohle je pochopitelně to, co chtějí (Rich Energy) dělat, nyní budou více na očích, dostanou se více do povědomí a budou růst,“ věří ve vzájemnou prospěšnost smlouvy mezi týmem Haas a britským výrobcem energetických nápojů Günther Steiner.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud