Steiner nesouhlasí s kritikou Magnussenovy morálky

Steiner nesouhlasí s kritikou Magnussenovy morálky

Po skončení loňské sezóny opustil Kevin Magnussen tovární Renault a přestoupil k týmu Haas. Po konci u francouzské stáje se do dánského pilota pustil Cyril Abiteboul, který Magnussena zkritizoval za nedostatek pracovní morálky. S těmito výtkami však nesouhlasí šéf Haasu Günther Steiner.

Když po pouhé jedné sezóně odcházel čtyřiadvacetiletý rodák z Roskilde od Renaultu, přibalil mu šéf francouzského továrního týmu Cyril Abiteboul „na rozloučenou“ nelichotivá slova o nedostatku morálky a absenci pracovní etiky. V tomto směru však Abiteboulovi oponuje Günther Steiner.

Abiteboulovým nařčením se bránil i sám Magnussen s tím, že v tomto směru mu během působení u Renaultu nebylo nikdy nic vyčítáno.

Během letní přestávky se na Dánovu stranu postavil i jeho šéf z Haasu Steiner, který podle svých vlastních slov u Magnussena nezpozoroval nic z toho, o čem se vyjadřoval Abiteboul.

„Nevím, odkud se tato kritika vzala. Já sám jsem se s tím (u Magnussena) nesetkal,“ řekl Steiner pro web motorsport.com.

„Kevin nyní spolupracuje s trenérem, velmi dobrým chlapíkem, který mu pomáhá zlepšit se ve všech aspektech života. Nemohu posoudit, jak se Kevin choval dříve, ale já osobně jsem u něj nikdy nezpozoroval nedostatek zájmu nebo něco podobného,“ prozradil šéf jediného amerického týmu ve startovním poli.

„Je jiný, je spíše introvertem. Já ale nechci měnit lidské osobnosti. Dělá svoji práci a jeho osobnost je jeho věc,“ doplnil na Magnussenovu adresu Günther Steiner.

Kevin Magnussen v této sezóně doposud získal jedenáct bodů, což je víc, než za celý loňský rok. Na svého týmového kolegu Romaina Grosjeana nyní ztrácí bodů sedm. Podle vlastních vyjádření se Dán u stáje Haas cítí dobře a oceňuje, že se v tomto týmu nepraktikuje „svalování viny za cokoliv na ostatní“.

„Cítím se zde jako doma. Panuje zde skvělé prostředí, cítím podporu od každého. Uvnitř týmu nepanuje zbytečná řevnivost, všichni pracují společně pro společný cíl,“ pochvaloval si prostředí Haasu sám pilot.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud