Stefan GP usiluje o místo na startovním roštu 2011

Srbský tým Stefan GP, který chtěl už letos nahradit USF1, se pokusí do formule 1 vstoupit v příštím roce. Aby dokázal, že svoji přihlášku myslí vážně, vybuduje technologický park.

Majitel týmu Zoran Stefanovič podepsal dohodu o vybudování Stefan Technology parku se starostou Stare Pazovy, která se nachází 25 kilometrů od Bělehradu. Součástí tohoto komplexu bude okruh, který by měl splňovat kriteria formule 1.

"Myslím, že to znamená příznivý vývoj pro náš tým, město Stara Pazova, tento region a naší zemi," řekl Stefanovič. "Je to důkaz, že se chceme na mapu zapsat jako seriózní technologická společnost a že to s dlouhodobou účastí ve formuli 1 myslíme vážně."

Stefanovič věří, že nově vybudovaný technologický park poskytne podmínky srovnatelné s top týmy. Okruh, který bude jeho součástí, má být dlouhý 3538 metrů, 12 - 15 metrů široký a mít 807metrovou cílovou rovinkou.

"Stále si myslím, že by formule 1 byla (letos) zajímavější soutěž se SGP," uvedl Stefanovič k neúspěšnému pokusu zastoupit USF1. "Já a můj tým se domníváme, že boj teprve začal. Chceme být součástí formule 1 z krátkodobého i dlouhodobého hlediska a doufám, že nakonec dosáhneme úspěchu, který si zasloužíme."

Tým také prozradil, že kromě Kazukiho Nakadžimy a Jacquesa Villeneuva, s kterými chtěl letos závodit, jednal s dalšími deseti jezdci. Na zveřejněném seznamu jsou Narain Karthikeyan, Pastor Maldonado, Bertrand Baguette, Sébastien Loeb, Ralf Schumacher, Christian Klien, Karun Čandhok, Takuma Sato, Adrian Valles a Alex Margaritis.

Doporučujeme

Články odjinud