Stefan GP představuje velkou příležitost, připouští Villenevue

Jacques Villeneuve stále touží po návratu do formule 1, ale moc míst na startovním roštu už nezbývá. Nejlepší příležitost podle něj představuje Stefan GP, který ovšem místo v šampionátu zatím nemá.

"Pokud místo ve formuli 1 získají, byla by to velká příležitost," řekl Villeneuve pro Auto Motor und Sport. "Už protože tým podporuje Bernie Ecclestone, se dá předpokládat, že se na startovní rošt dostanou. A s vybavením od Toyoty by mohli být nejlepší mezi nováčky. Také se zdá, že Stefanovič bere ten projekt velmi vážně."

Je to právě Villeneuve, kdo je v posledních dnech se Stefanem GP nejvíce spojován po boku Kazukiho Nakadžimy. Kanaďan se domnívá, že má navzdory tříleté absenci co nabídnout.

"Každý nový tým potřebuje zkušenosti, musí mít směr," uvedl. "Já vím, co to znamená budovat nový tým, už jsem to v minulosti dělal. Navíc jsou teď vozy takové, jaké je mám rád, jako v letech 1996 a 1997."

Villeneuve přiznal, že v minulosti jednal s týmy USF1 a Campos Meta, ale nikdy s nimi nedospěl do pokročilé fáze. Nemá v úmyslu zaměstnavateli platit, kromě zkušeností nabízí své jméno, které podle něj přitáhne sponzory.

Doporučujeme

Články odjinud