Stefan GP dnes poprvé nastartoval svůj monopost a má prvního jezdce

Srbský tým Stefan GP sice pořád nemá místo na startovní roštu, ale dnes dosáhl dalšího významného milníku, ve svém voze Stefan 01 poprvé zažehl motor. A už pro něj má prvního jezdce, brzy podepíše i s druhým.

Monopost vychází z Toyoty TF110, kterou Japonci vyvíjeli pro letošní sezónu, než se rozhodli z formule 1 odejít. Je celý červený.

"Dnes ráno 19. ledna 2010 udělal Stefan Grand Prix další významný krok. Dnes ráno v 8 hodin jsme poprvé nastartovali náš první vůz Stefan 01," uvedl šéf týmu Zoran Stefanovič pro Autosport. "Vůz fungoval bezchybně, neměl vůbec žádné problémy a mohli bychom okamžitě závodit nebo testovat na trati, ale čekáme na pneumatiky."

Bridgestone odmítl Srbům dodat pneumatiky F1 s odůvodněním, že na ně mají nárok jen týmy přihlášené do šampionátu. Stefanovič doufá, že v nejbližší době dostane od japonského dodavatele alespoň pneumatiky z GP2. Také věří, že se brzy vyjasní situace na startovním roštu, aby mohl se svým týmem do letošní sezóny nastoupit. Kromě pneumatik mu schází jezdci, jedno jméno je už ale jisté.

"Jsme velmi blízko podpisu smlouvy s Jacquesem Villeneuvem a zřejmě také s dalším jezdcem na pozici záložního pilota. Ale náš první jezdec je Kazuki Nakadžima," potvrdil Stefanovič.

V současnosti má Stefan GP 60 zaměstnanců, cílový počet pro letošní rok je ale trojnásobně vyšší. Vše se odehrává v továrně bývalého týmu Toyoty v Kolíně nad Rýnem, v Srbsku má stáj jen oficiální sídlo.

Doporučujeme

Články odjinud