Staněk zakončil testy v Barceloně pátým místem, nejrychlejší byl Collet | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Staněk zakončil testy v Barceloně pátým místem, nejrychlejší byl Collet

Brazilec Caio Collet byl na prvním místě ve druhém dni sezónních testů formule 3 na okruhu v Barceloně, když hodnotou 1:31.507 zajel v sobotu dopoledne vůbec nejrychlejší čas dvoudenních testů.

Hned od rána se týmy a piloti zaměřovali na kvalifikační simulace. Jezdec týmu MP Motorsport Collet výrazně vylepšil nejrychlejší čas Grégoire Saucyho ze včerejších jízd (1:32.247).

O 317 tisícin pomalejší byl jeho týmový kolega Alexander Smoljar. Franco Colapinto obsadil hodnotou 1:31.848 třetí místo, Argentinec byl zároveň nejaktivnějším pilotem a ke včerejším 103 kolům přidal dnes dopoledne dalších 51.

Za čtvrtým Isackem Hadjarem uzavřel pětici nejrychlejších Roman Staněk. Český jezdec týmu Trident si zapsal 28 kol, nejrychlejší z nich mělo hodnotu 1:31.935. Šestý byl nejrychlejší muž pátečních jízd Saucy.

Odpolední tříhodinovou část piloti věnovali závodním simulacím.

Nejlepší, i když oproti dopoledne výrazně pomalejší, čas si zapsal William Alatalo. Fin v barvách Jenzeru, který byl ráno jednadvacátý, zajel odpoledne čas 1:34.488. O půl sekundy porazil druhého Josepa Maríu Martího, třetí Arthur Leclerc o 27 tisícin nepřekonal hranici 95 sekund.

Na čtvrté pozici z pohledu časů odpoledne skončil Rafael Villagómez. Mexičan byl s 58 koly nejpilnějším jezdcem závěrečného bloku jízd na Katalánském okruhu.

Pátý skončil Oliver Bearman před šestým Davidem Schumacherem. Syn bývalého pilota F1 Ralfa Schumachera v testech pracoval pro český tým Charouz Racing System, kde nahradil Ayrtona Simmonse.

Staněk odpoledne zajel 52 kol a s časem 1:37.371 skončil coby nejrychlejší pilot Tridentu sedmnáctý.

Už příští víkend čekají na piloty další dva závody letošní sezóny. Druhý podnik bude po měsíční pauze hostit italská Imola.

Doporučujeme

Články odjinud