Stane se Lowe šéfem Williamsu?

Stane se Lowe šéfem Williamsu?

V zákulisí formule 1 se nyní dohaduje velký obchod, který má mít tři základní prvky.

Za Mercedes by měli letos jezdit Lewis Hamilton a Valtteri Bottas. Přestup finského jezdce ale závisí na třech věcech. Felipe Massa, který se přes svátky rozhodoval, si bude muset chtít svůj pobyt v F1 prodloužit.

V Grove nechtějí vedle Strolla dalšího nováčka nebo jezdce, který odjel jednu, dvě sezóny. Letos by to více než kdy jindy nebyl dobrý nápad. A podle Auto Motor und Sport to nechce ani Strollův otec Lawrence, který by si také přál, aby týmovým kolegou jeho syna byl zkušený a „klidný“ Massa.

V neposlední řadě je zde Martini. Pro své PR projekty potřebuje staršího jezdce a ne mladíka, kterému by v některých zemích ani neprodali alkohol.

Druhým aspektem jsou peníze. Ve formuli 1 celkem důležitá věc. Williams samozřejmě nechce Bottase nechat odejít jen tak zadarmo.

Třetím je Paddy Lowe. Už nějaký ten čas se spekuluje o jeho odchodu z Mercedesu po vypršení smlouvy. Lowe by měl zamířit právě k Williamsu a to možná překvapivě ne do pozice technického šéfa. Podle německého webu by se mohl stát šéfem týmu. O této roli snil u Mercedesu, kde má ale hlavní slovo Wolff. Claire Williamsová by pak nahradila svého otce v roli prezidentky.

Existují také spekulace, že se technickým šéfem Williamsu stane James Key. Jeho příchod by týmu nepochybně pomohl, ale dojde k němu nejdříve v příštím roce.

Není jasné, kdo bude nejvyšší technický post zastávat do té doby – připomeňme, že Pat Symonds skončil. Zřejmě by to mohl být dočasně právě Lowe. Williams tak bude chtít vyjednat jeho brzký příchod.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud