Stále si ještě znovu zvykám na formuli 1, přiznává Hülkenberg

Stále si ještě znovu zvykám na formuli 1, přiznává Hülkenberg

Nicu Hülkenbergovi nestačily předsezónní testy a dva závody, aby se znovu cítil ve formuli 1 jako doma. Pořád se učí.

Hülkenberg debutoval ve formuli 1 v roce 2010, ale po odchodu z Williamsu působil loni jen jako záložník Force Indie. Místo závodního pilota získal znovu až letos. A nezvyká si snadno.

"Ano, pořád probíhá moje aklimatizace," uvedl v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1. "Šestnáct měsíců bez závodění je dlouhá, dlouhá doba. Jde to dobře, ale zatím se pořád učím pokaždé, když každý závodní víkend usednu do vozu. Je to o učení, rychlé adaptaci a nalezení dobrého rytmu."

Na druhou stranu Hülkenberg věří, že svoji práci dělá dobře. "Ano," odpověděl na otázku, zda je se svými dosavadními výkony spokojený. "Abych byl upřímný, je to víceméně tak, jak jsem očekával před prvním závodem. Ale musím přiznat, že občas nastanou chvíle, kdy cítím, že můžu být lepší. Ale myslím, že to je po 16 měsících bez závodění přirozené."

Průběh prvních dvou závodů do jisté míry zkreslil rozložení sil ve startovním poli, ale zdá se, že Force India není tak rychlá, jak se mohlo zdát po zimních testech. "Neřekl bych, že jsme patřili (v testech) mezi nejlepší," reagoval Hülkenberg. "Věděli jsme, že top týmy skrývají svoji rychlost, takže jsme neočekávali, že budeme bojovat o pódia."

"Takže to není tak, že bychom ztratili sílu, spíš ostatní mlžili víc než v předchozích testech. Očekávali jsme, že to ve středu pole bude vyrovnané, a je to tak."

Podle německého závodníka nemá Force India VJM05 žádné velké slabiny, ale vozu by neuškodilo zlepšení trakce. Větší úpravy, které by měly nejen v tomto ohledu pomoci, chystá indická stáj na testy do Barcelony.

A jak Hülkenberg vidí své šance v Číně? "Jak už jsem řekl, střed pole je velmi vyrovnaný. Když budeme mít dobrý den, mohli bychom být těsně za první desítkou, ve špatný den třeba na 16. místě, jako se to stalo mně v Malajsii. Cílem je odjet z Číny s navýšeným bodovým kontem."

Doporučujeme

Články odjinud