Stále budeme růst, věří Stroll po Pérezově vítězství | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Stále budeme růst, věří Stroll po Pérezově vítězství

Kanadský podnikatel Lawrence Stroll masivně zainvestoval do stáje Racing Point a nyní sklízí ovoce. V nedělní Velké ceně Sachíru skončily oba jeho vozy na pódiu. Sergio Pérez zvítězil a Strollův syn Lance dojel třetí. O překvapivý výsledek se podle Strolla staršího nejedná.

Sergio Pérez projel jako první pod šachovnicovým praporkem následován Renaultem Estebana Ocona a druhým Racing Pointem Lance Strolla. První Mexičanovo vítězství v F1 a dvojité pódium pro tým slavila partička růžově oblečených mechaniků na boxové zídce a Lawrence Stroll si v týmové zázemí mnul ruce. Jeho riziková investice konečně začala vykazovat návratnost.

„Když jsme přebírali tento tým, tak jsme dobře věděli, že přicházíme ke stáji, která vždy předváděla výsledky za hranicemi svých možností. Vždy měla o tolik menší rozpočet než její rivalové. Nynější výsledek nebyl překvapivý, nesmíme totiž zapomínat, že tento tým dokázal dvakrát v řadě skončit čtvrtý v poháru konstruktérů,“ rozpovídal jednašedesátiletý Kanaďan pro magazín Racer.

„Po mém příchodu jsem se v první řadě snažil zajistit týmu takový rozpočet, jaký si zaslouží. Rozpočet, se kterým by se mohla skvělá skupina lidí posouvat dál. Více než 400 zaměstnanců týmu může být pyšných na úspěchy, kterých dosáhli. Dále budeme pokračovat v rozvoji, abychom byli stále konkurenceschopní a abychom do budoucna prožívali více takových nedělí, jako byla ta poslední.“

„Checo zajel výjimečný závod. On je nedomyslitelnou součástí historie týmu. Velmi dobře zajel i Lance, který týmu zajistil dvojité pódium.“

Podle týmového šéfa Otmara Szafnauera by neměla být podceňována práce, kterou tým odvedl po prvním ze dvou bahrajnských závodů, který ani jeden z Racing Pointů nedokončil.

„Obě strany garáže odvedly famózní práci a Lance řídil neuvěřitelně dobře, díky čemuž dojel třetí. Další pódium pro mladého a stále se rozvíjejícího jezdce. Checovo vítězství ho posunulo zpět na čtvrté místo v šampionátu, což mluví samo za sebe. Díky bodům obou jezdců zůstáváme v boji o třetí místo v poháru konstruktérů.“

„Byl to obrovský týmový úspěch. Po tvrdém minulém víkendu, kdy obě auta utrpěla poškození, pracovali holky a kluci na Silverstonu dnem i nocí, aby nám zajistili potřebné součástky pro tento víkend. O tom přesně formule 1 je – o týmové práci,“ věří Szafnauer.

Doporučujeme

Články odjinud