Sprint v Barceloně vyhrál Vesti | foto: gettyimages/Dan Mullan

foto: gettyimages/Dan Mullan

Sprint v Barceloně vyhrál Vesti

Závod poznamenal déšť i safety car.

Je tu další závodní víkend formule 2, který se tentokrát koná na Circuit de Catalunya u Barcelony.

Do sobotního sprintu startoval z pole position Cordeel z týmu Virtuosi. V první startovní řadě ho doplnil Crawford. Jako třetí startoval Vesti, vedle něj se postavil Martins. Třetí řadu obsadili Hauger s Iwasou.  

V Barceloně sice bylo předchozí dny pěkně, před sobotním sprintem se ale hustě rozpršelo. Všichni piloti tak do závodu vyrazili na pneumatikách do mokra. Zároveň ale špatné počasí vedlo k tomu, že závod musel být odstartován za safety carem.

Ale naštěstí hned po startu zavlála zelená vlajka a pilotům bylo dovoleno závodit. Cordeel si bezpečně pohlídal vedení. Ovšem hned za ním došlo ke šťouchancům mezi Crawfordem a Vestim. Pilot Premy to odnesl jen tím, že projel zatáčku příliš zeširoka, ale svou pozici si dokázal udržet. Kdežto Crawford si po vzájemném kontaktu poničil vůz, musel zajet do boxů a závod tím pro něj skončil.

Vesti se vzájemným kontaktem nijak nenechal vyvést z míry. Naopak začal útočit na Cordeela, bez větších potíží ho předjel a ujal se vedení v závodě. Na čele si ihned začal budovat náskok.

Ač déšť neustával, na trati se závodilo dál. Cordeela překonal i Martins a posunul se na druhé místo.

V jeden moment Cordeel uklouzl, ale smyk dokázal vyrovnat a prozatím se držel alespoň na třetí pozici.

Vpřed se pomalu posouval Pourchaire. V 11. kole překonal Doohana a dostal se na páté místo. Poté byl Cordeel moc široký, měl sice štěstí, že neuvízl v únikové zóně, ale propadl se polem zpět.

Podmínky na trati se začaly lepšit a deset kol před cílem se Maini, Daruvala a Maloney rozhodli zariskovat a zajeli přezout na pneumatiky do sucha. O kolo později je pak do boxů následoval i Correa s Benavidesem.

A jelikož se Daruvalovi podařilo na hladkých pneumatikách zajet nejrychlejší kolo závodu, nechali se k výměně pneumatik v dalším kole strhnout i Novalak, Nissany and Boschung.

Ovšem ne každému se tak dařilo, Correa skončil na hladkých pneumatikách mimo trať a do závodu musel být nasazen safety car. Tak dostali příležitost vyměnit pneumatiky i vedoucí piloti, bez toho, aby riskovali ztrátu pozic. Na trať se všichni vrátili v nezměněném pořadí. O dvě kola později se začalo znovu závodit.

Po restartu se Vestimu povedlo bez problémů uhájit vedoucí příčku před Martinsem. Na čerstvých pneumatikách se však dařilo Pourchairemu, nejdříve překonal Haugera a posunul se na třetí místo. Dále zaútočil i na svého týmového kolegu Martinse a získal tak pro sebe druhou příčku.

Pak již však vypršel čas závodu, takže piloti mohli odjet již jen poslední kolo. Pourchaire se ještě snažil útočit na Vestiho, ale překonat se mu ho již nepodařilo.

Vesti tak získal již své třetí letošní vítězství. Na stupně vítězů ho doprovodila dvojice pilotů ART Pourchaire a Martins.

Výsledky

P Jezdec Tým Čas / ztráta Kol
Frederik Vesti Prema Racing 1.104 26
Théo Pourchaire ART Grand Prix 4.626 26
Victor Martins ART Grand Prix 5.184 26
Dennis Hauger MP Motorsport 5.661 26
Jack Doohan Invicta Virtuosi Racing 7.020 26
Richard Verschoor Van Amersfoort Racing 7.486 26
Ollie Bearman Prema Racing 9.864 26
Ajumu Iwasa DAMS 10.215 26
Arthur Leclerc DAMS 12.387 26
10  Enzo Fittipaldi Rodin Carlin 12.821 26
11  Clément Novalak Trident 13.951 26
12  Isack Hadjar Hitech Pulse-Eight 14.329 26
13  Roman Staněk Trident 14.657 26
14  Amaury Cordeel Invicta Virtuosi Racing 16.056 26
15  Zane Maloney Rodin Carlin 16.922 26
16  Brad Benavides PHM Racing by Charouz 20.832 26
17  Ralph Boschung Campos Racing 1'00.844 26
18  Kush Maini Campos Racing   26
19  Jehan Daruvala MP Motorsport   25
20  Roy Nissany PHM Racing by Charouz   25
J.M.Correa Van Amersfoort Racing   18
Jak Crawford Hitech Pulse-Eight   1

Doporučujeme

Články odjinud