Spory si musí jezdci vyřešit mezi sebou, shodují se Domenicali a Whitmarsh

Spory si musí jezdci vyřešit mezi sebou, shodují se Domenicali a Whitmarsh

Reakce na další kolizi mezi Massou a Hamiltonem na sebe nenechaly po skončení závodu dlouho čekat. Nyní se k nehodě ze čtyřiadvacátého kola Velké ceny Indie vyjádřili šéfové obou zúčastněných týmů.

Martin Whitmarsh z McLarenu a Stefano Domenicali z Ferrari nehodlají do nevyřešených sporů mezi svými jezdci nijak zasahovat a trvají na tom, že si své problémy musí oba piloti vyřešit mezi sebou.

"Jsou to mladí jezdci, ale už nejsou zas tak mladí. Jsou muži. Musí si to vyřešit mezi sebou sami. Bylo by hezké, kdybychom měli situaci, ve které by se na okruhu magneticky nepřitahovali, a neměli bychom takovéto incidenty. Kdybych pro ně naaranžoval za garážemi setkání, při kterém by si potřepali rukama, vy všichni (novináři) byste si udělali fotku a smáli se tomu. Musí si to vyřešit mezi sebou. Myslím si, že pod vším tím (vzájemnými komentáři na adresu druhého jezdce) mají určité množství respektu, ale je to jeden z těch ročníků, ve kterém se střetávali dohromady až příliš často. Myslím si, že Felipe je pod ohromným tlakem ze strany týmu a to způsobuje, že reaguje," odhaduje Whitmarsh.

"Ve skutečnosti Lewis bude také pod velkým tlakem kvůli současným skvělým výkonům Jensona. Oba jsou (Hamilton a Massa) velmi rychlými jezdci a doufejme, že zůstanou hvězdami formule 1 po mnoho let. Kolem závodění se budou točit po mnoho let, takže si to musí vyřešit mezi sebou," zopakoval šéf McLarenu.

Jeho slova sdílí také Stefano Domenicali, podle kterého chce celá záležitost čas a především konzistentní posuzování takovýchto incidentů ze strany sportovních komisařů.

"Můžeme si sednout dohromady a hrát karty, to ale ten problém nevyřeší. Jedna věc, z mého pohledu klíčová, je, že se musíme ujistit, že je tu ucelený přístup komisařů ohledně věcí, jež se na dráze stanou. Kolem toho je tu mnoho diskuzí. Nemůžeme přehlédnout skutečnost, že tu bylo na trati mnoho polibků (lehkých kontaktů) mezi nimi. Nemůžeme nechat tyto věci přerůst v něco většího, než jsou, protože zůstanou v paměti jezdců, což není dobré. Vyřeší se to tím, co jsem řekl dříve (rovnocenným přístupem komisařů), a trochou času," vysvětlil Domenicali.

Svého jezdce ale brání a připomíná, že to byl právě Massa, který si chtěl se svým britským protějškem na toto téma několikrát popovídat.

"Felipe ukázal, že si s ním o tom chtěl promluvit. Vzpomeňte na to, že se s ním chtěl Felipe setkat v Singapuru, ale Lewis se rozhodl dělat (v tu chvíli) jiné věci.  To je skutečnost. Ale musíme se přes tu věc přenést," doplnil.

Domenicali byl také dokázán, co si myslí o stanovisku komisařů, kteří udělili Massovi penalizaci za způsobení kolize. Ital přiznává, že takový výsledek vyšetřování nečekal: "Jak víte, vždy říkám, že respektuji rozhodnutí komisařů, ale byl jsem překvapen, když jsem to rozhodnutí uviděl. Když jsem viděl, že byl Felipe v apexu zatáčky vpředu, naše úvaha byla taková, že měl stopu na to, aby zatočil. Možná na to máte jiný názor, ale takto to cítím já."

Doporučujeme

Články odjinud