Sportovním komisařem bude v Malajsii motocyklová legenda

Sportovním komisařem bude v Malajsii motocyklová legenda

FIA si do Sepangu připravila minimálně dvě překvapení. Sportovním komisařem udělala bývalého úspěšného motocyklového závodníka a páteční tiskovou konferenci namixovala velmi zajímavým způsobem.

Už nějaký ten čas je jedním ze sportovních komisařů některý z bývalých jezdců formule 1 nebo zkušený jezdec z jiných sérií (Le Mans, GT apod.). Do rozhodování stewardů má vnést jiný úhel pohledu.

Pro Malajsii ale FIA zvolila zástupce světa dvou kol. Vedle Radovana Nováka nebo Paula Gutjahra se posadí Australan Mick Doohan, který na motorkách závodil v 90. letech a mezi léty 1994 až 1998 se stal pětkrát v řadě mistrem světa ve třídě 500 ccm.

V dubnu 1998 se mimochodem Doohan projel v Katalánsku ve Williamsu (video).

Kromě toho si FIA připravila ještě jedno překvapení. V průběhu víkendu se koná několik tiskových konferencí. Otevírá je šestice vybraných jezdců ve čtvrtek, které v pátek střídají šéfové nebo obecně zástupci týmů.

Páteční tiskovou konferenci ale FIA tentokrát namixovala opravdu zajímavě. Uvidíme Catera (Lotus), Fernleye (Force India), ale také Hemberyho, jehož zaměstnavatele (Pirelli) kupuje čínský gigant a pak především tři muže, který budou moci komentovat aktuální dění okolo pohonných jednotek – Tost (Toro Rosso), Horner (Red Bull) a Abiteboul (Renault).

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud