Sport Bild: Kvůli úsporám možná zruší jeden páteční trénink

Sport Bild: Kvůli úsporám možná zruší jeden páteční trénink

Podle německých médií má být součásti úsporných omezení změna formátu závodního víkendu.

Jak už jsme dnes dopoledne psali, včera se v Londýně uskutečnila schůzka šéfů týmů formule 1, na které byli také Bernie Ecclestone a Jean Todt. Cílem současných debat je snížení výdajů. Pracuje se přitom ve dvou osách: zavedení rozpočtových stropů nebo postupná změna sportovních a technických pravidel. Oficiální výstupy z včerejší schůzky nejsou, na světlo světa se ale derou první kusé informace.

Německý Sport Bild nyní přinesl zajímavou zprávou. Podle všeho by mohlo dojít ke změně formátu závodního víkendu. Zatímco nyní mají týmy v pátek k dispozici dva devadesát minut trvající tréninky, nově by byl trénink pouze jeden a to v pátek odpoledne.

Otázkou zůstává, zda by trénink trval déle (například dvě hodiny) nebo byla ponechána jeho dosavadní délka.

Kromě toho by měl platit zákaz větších změn na voze od pátečního večera. Cílem je zabránit tomu, aby velké týmy dovezly do dějiště velké ceny nové díly na poslední chvíli. Podobné řešení by bylo kompromisem, neboť omezení počtu některých dílů jako je přední křídlo na sezónu by neprošlo a navíc by bylo pro soupeře obtížné dohnat ztrátu na dominantní tým.

Doporučujeme

Články odjinud