Spor o Lotus ve formuli 1 se vyřeší mimosoudně, věří Bahar

Spor o Lotus ve formuli 1 se vyřeší mimosoudně, věří Bahar

Začátek sezóny se blíží a ve startovní listině jsou stále dva týmy Lotus. Podle mnohých je to dlouhodobě neudržitelná situace. Šéf skupiny Lotus Dany Bahar je přesvědčený, že se vyřeší dohodou.

"Nemyslím, že by to byla záležitost, kterou vyřeší britské soudy," uvedl Bahar pro BBC. "Myslím, že se to vyřeší dřív. Ale pokud budeme muset jít soudní cestou, uděláme to a naši akcionáři to podpoří."

Skupina Lotus se majetkově propojuje s týmem Renault, i když ještě loni spolupracovala s Lotusem Racing Tonyho Fernandese. Podle Bahara není ničí chybou, že došlo k ukončení tohoto partnerství. "Je to tak v každém obchodním vztahu, začnete v dobré víře a když je to přínosné pro obě strany, pokračujete," vysvětloval. "Pokud ne, tak to skončíte. Je to jako manželství. A tento vztah se ukázal být neúspěšným."

Jelikož se ale Lotus coby automobilka chtěl prezentovat ve formuli 1, přešel od Fernandese k Renaultu. "V tomto průmyslu máte na výběr. Můžete použít konvenční marketingové metody a investovat do klasických reklamních kanálů, jako jsou televize a tisk," popisoval Bahar.

"Nebo, a to já preferuji, můžete investovat do aktivit, které mají souvislost s vašimi výrobky, v našem případě je to motorsport. Díky tomu si budou moci naši zákazníci vyzkoušet technologie, které vyvineme pro závody."

Pokud se spor o jméno Lotus ve formuli 1 nevyřeší do začátku sezóny, objeví se na startovním roštu GP Bahrajnu vozy týmů Lotus (bývalý Lotus Racing) a Lotus Renault GP (bývalý Renault F1).

Doporučujeme

Články odjinud