Sponzoři: John Player Special znovu s Lotusem? McLarenu utíká Hugo Boss

Sponzoři: John Player Special znovu s Lotusem? McLarenu utíká Hugo Boss

Na poli sponzorů se možná schyluje k zajímavým novinkám.

Velká Británie je pro většinu týmů domácím závodem, navíc je to také velmi silný trh. Z tohoto důvodu se mnohdy právě zde oznamují zajímavé novinky okolo sponzorů. Letos se k nim navíc přidalo i několik spekulací a otevřených možností.

Co je dnes už jisté, Hugo Boss ukončuje spolupráci s McLarenem. Ta přitom trvala od roku 1982. Hugo Boss utíká do náruče Mercedesu, ale podle všeho by mělo jít spíše o spolupráci mimo formuli 1.

McLaren je od odchodu Vodafone v loňském roce bez titulárního sponzora. Ron Dennis se nechal slyšet, že s výběrem nového sponzora nespěchá, nechce prý prodat svou kůži lacino. Bohužel cena McLarenu po odchodu Hamiltona a ne zrovna dobrým výsledkům spíše dál padá. Pozvednout by ji mohla spolupráce s Hondou.

Mezi tím se objevila řada spekulací o možných nových sponzorech. Tou poslední je podle Motorsport total německo-nizozemská firma Unilever. Tenhle název se na vozech určitě neobjeví, nikomu moc neříká. Koncern ale stojí za řadou slavných produktů: Magnum, Lux, Rama nebo Rexona. Název posledně zmíněných kosmetických výrobků nese Lotus.

F12014Canada_HZ3037.jpg

A konečně ještě jedna zajímavá spekulace. Od příštího roku by se mohlo vrátit legendární spojení Lotusu a značky John Player Special.

Tabáková reklama je sice už pár let zakázána, ale firmy si i tak najdou cestu. Vzpomeňte na čárový kód na vozech Ferrari, který měl být až příliš podobný krabičce cigaret Marlboro. Dnes ho nahradilo logo Ferrari a… no asi tušíte.

Spolupráce by se tak týkala designu vozu a nikoliv samotných „nápisů“ na voze. Konec konců už dnes je Lotus černý, takže k tomu má více než našlápnuto. 

Doporučujeme

Články odjinud