Spolupráce s Kimim by pro mě byla cennou zkušeností, říká Grosjean

Spolupráce s Kimim by pro mě byla cennou zkušeností, říká Grosjean

Angažováním Kimiho Räikkönena nastala pro zbylé jezdce ucházející se o druhou závodní sedačku týmu Renault zapeklitá situace. Místo je jen jedno, avšak kandidátů hned několik.

Ještě donedávna se zdálo být velmi pravděpodobné, že pilotem, jehož si Eric Boullier vybere, aby závodil po boku Vitalije Petrova, bude Romain Grosjean. Příchod Räikkönena však udělal ostatním jezdcům čáru přes rozpočet. Později vyšlo najevo, že své místo nemá jisté ani ruský závodník, a to navzdory platné smlouvě. Šéf černozlaté stáje se nechal slyšet, že o jezdeckém složení rozhodne během několika nadcházejících dní. Grosjean se své naděje ale nevzdává.

"Myslím, že jsem stále na seznamu. Doufám samozřejmě, že tu sedačku dostanu. O formuli 1 sním a opravdu velmi rád bych se vrátil. Myslím si, že, obzvláště s Kimim, by to mohlo být pro moji kariéru a pro mé zkušenosti něco docela výjimečného. Stále čekám. Myslím si, že jsem udělal vše, co jsem mohl, když jsem měl vůz ve svých rukách," řekl letošní mistr GP2.

"Myslím si, že pro tým to (angažování Räikkönena) byl, co se týče marketingu a médií, velmi dobrý krok. Nikdo to nečekal, což bylo opravdu skvělé. Stejný případ to byl i u mě. Řekli mi o tom jen chvíli předem, ale byl jsem překvapený, ano."

Na dotaz, zda svůj návrat do královny motorsportu vidí reálně, odpověděl Grosjean trochu vyhýbavě: "Chcete po mně, abych byl optimistický nebo realistický? Mění se to každé ráno - záleží to na mé náladě. Dnes ráno jsem měl dobrou náladu, ale je obtížné cokoliv říct. Doposavad jsem v to věřil." 

Doporučujeme

Články odjinud