Spolupráce s Hamiltonem je příjemná, chválí Mercedes

Spolupráce s Hamiltonem je příjemná, chválí Mercedes

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff říká, že Lewis Hamilton nemá hvězdné manýry, a proto se ním spolupracuje velmi dobře. Ani po výkonnostní stránce mu tým nic nevyčítá.

Hamilton loni vyjádřil spokojenost s výkonností Mercedesu, ale zapochyboval o své vlastní. Niki Lauda si myslí, že byl britský pilot ve svém hodnocení příliš tvrdý.

"Lewis měl vzestupy a poklesy, ale má talent a jeho rychlost je tu, o tom není pochyb," řekl Autosportu. "Vyhrál závod v Budapešti mimořádným způsobem. Nikdo by to nezvládl lépe."

Nejen proto nemá Mercedes důvod litovat, že před rokem Hamiltona angažoval. "Za prvé je rovný a má příjemný charakter," chválil Wolff. "Takže obecně je potěšením s ním spolupracovat."

"Je příjemné s ním spolupracovat také proto, že je opravdu soutěživý. Je vzácné, aby lidé byli tak soutěživí a nebyli zkažení z druhé strany. A on není."

"Je autentický. A ta autentičnost vás občas zaskočí. Ale také se učí. A líbí se mi, jak naslouchá radám a věří, že jsou pro něj dobré. Snažíme se být otevření jeden k druhému."

Doporučujeme

Články odjinud