Společnosti News Corp a Exor potvrdily zájem o formuli 1

Společnosti News Corp a Exor potvrdily zájem o formuli 1

Formule 1 by přeci jen mohla změnit majitele, News Corporation potvrdila předběžný zájem o její převzetí spolu s investiční společností Exor.

Informace o zájmu Murdochovy News Corporation o formuli 1 kolují už delší dobu, nyní se veřejnosti dostalo oficiálního potvrzení. "Exor, jedna z největších evropských investičních společností, a News Corporation, globální mediální skupina, potvrzují, že se začaly zabývat možností vytvoření konsorcia, jehož cílem by bylo formulování dlouhodobého plánu pro rozvoj formule 1 v zájmu jejích účastníků a fanoušků."

"V průběhu následujících měsíců Exor a News Corporation osloví potenciální minoritní partnery a klíčové podílníky v tomto sportu. Není ale jisté, že to celé povede k oslovení současných vlastníků formule 1."

Současným majitelem formule 1 je společnost CVC. Ta o zájmu ví. "James Murdoch nás informoval, že je jejich zájem přátelský, v předběžné fázi a že vědí, že formule 1 je soukromým majetkem CVC, který není v současnosti na prodej," uvedla CVC. "CVC uznává kvality Exoru a News Corporation jako potenciálních investorů. Ale jakákoliv investice do formule 1 vyžaduje souhlas CVC a bude muset prokázat, že je v zájmu tohoto sportu a jeho podílníků."

Společnost Exor patří rodině Agnelliů, která vlastní 30 procent Fiatu a má těsné vazby na Ferrari.

Doporučujeme

Články odjinud