Spojení mezi Red Bullem a Infiniti nabude na rozměrech

Spojení mezi Red Bullem a Infiniti nabude na rozměrech

Součástí toho budou také větší loga japonského výrobce silničních vozů, která se budou na monopostu RB8 a kombinézách jezdců objevovat.

Ještě před začátkem letošní sezony oznámila stáj Red Bull a automobilka Infiniti navázání vzájemné spolupráce týkající se především oblasti marketingu a techniky formule 1. Rakušané tak ušetřili nemalé peníze na dodávce motorů Renault. Tomu totiž náleží podíl čtyřiačtyřicet procent v japonském Nissanu, pod který značka Infiniti spadá. A protože se dosavadní sedmiměsíční partnerství mezi výrobcem luxusních automobilů a týmem F1 ukázalo být velmi prospěšné, rozhodly se jej obě strany rozšířit.  

"Když jsme v březnu oznámili naše partnerství, bylo naším cílem zvýšit globální povědomí o značce Infiniti. V průběhu sedmi měsíců překonal výsledek naše nejambicióznější cíle. To vedlo k tomu, že se z nás stala nejvíce viditelná automobilová značka ve formuli 1 v této sezoně. Nyní budeme pronikat dále do nových vzrušujících oblastí technické a produktivní spolupráce," nechal se slyšet viceprezident Nissanu Andy Palmer.

Ve stejně povzbudivém duchu se vyjádřil také šéf rakouské stáje Christian Horner: "Za ten krátký čas, co jsme zapojeni s Infiniti, je jasné, že čím blíže spolupracujeme, tím více výhod z toho obě strany mohou získat. Je to fenomenálně úspěšná první sezona a prohloubení našeho partnerství nám poskytuje ještě větší prostor ke sdílení vědomostí a odborných znalostí, které vedou k vzájemným výhodám jak na trati, tak na silnici."  

Doporučujeme

Články odjinud