Spekulace okolo vstupu Audi do F1 nekončí. Koupí Toro Rosso?

Spekulace okolo vstupu Audi do F1 nekončí. Koupí Toro Rosso?

Audi popřelo, že by se chystalo do formule 1 a to dokonce výměnou za své dosavadní projekty (mimo jiné WEC a DTM). Spekulace zesílily poté, co pro automobilku začal pracovat Stefano Domenicali.

Italský web Omnicorse přinesl informaci, podle které by mohlo Audi koupit Toro Rosso. Ve formuli 1 by se ale neproháněly vozy Audi, ale Lamborghini. Z určitého hlediska by to mělo logiku. Audi a Red Bull na sebe mají kontakt, spolupracují v jiných sériích. Lamborghini už ve formuli 1 působilo: jako dodavatel motorů na přelomu 80. a 90. let a dokonce mělo i vlastní tým a to v sezóně 1991 (tým Modena). V té době ještě bylo Lamborghini součástí Chrysleru. Volkswagen jej koupil v roce 1998. Lamborghini navíc sídlí nedaleko továrny Toro Rosso.

Na druhou stranu je vstup nějaké automobilky do F1 v současné době spíše nereálný. Lamborghini by jen těžko odebíralo motory od některého z dodavatelů, muselo by investovat do vlastních pohonných jednotek a přínos pro Lamborghini, Audio nebo celý koncern je díky současné situaci a pravidlům dost nejistý. 

O prodeji Toro Rosso se spekuluje už několik let. Nyní tam ale Red Bull posadí jednoho ze svých největších talentů – Maxe Verstappena.

Doporučujeme

Články odjinud