Spekulace mě udělaly silnějším, říká Hartley

Spekulace mě udělaly silnějším, říká Hartley

Zůstane Brendon Hartley příští rok ve formuli 1? Do karet mu hraje přestup Ricciarda i lepší výkony v posledních závodech. Jen bodů by potřeboval získávat více.

Daniel Ricciardo musel svým rozhodnutím pořádně zamotat hlavy vedení Red Bullu. V týmu bude nyní volné místo. Pokud Red Bull vezme Gaslyho, bude zase volné místo u Toro Rosso. A možná dokonce dvě, protože Hartley rozhodně nemá nic jisté. O jeho konci uvažoval Helmut Marko už v průběhu sezóny, ale tah s Norrisem nevyšel.

Na druhou stranu je pravdou, že Hartley podává v poslední době lepší výkony, a pokud odejde Gasly, je jeho šance na setrvání u Toro Rosso asi větší.

„Po mentální stránce se cítím dobře,“ řekl Hartley pro Crash.net. „A to i poté, co se na začátku objevily spekulace a trochu tlaku. Cítím se teď mnohem silnější a vidím věci mnohem jasněji. Hodně jsem se naučil.“

„Byla tam pozitiva, vzestupy a pády. Ve druhé polovině sezóny jsem se cítil silný, ale štěstí nebylo vždy na mé straně.“

Novozélandský jezdec a šampionát WEC přiznává, že je to někdy frustrující, když podá dobrý výkon, ale body z toho nejsou.

„Na začátku sezóny to bylo těžké. Udělal jsem pár chyb v momentech, kdy jsem měl využít příležitosti. Cítím, že v posledních čtyřech až pěti závodech to bylo na dobré úrovni, ale nezískal jsem body, které by to ukázaly.

„Na Hungaroringu jsem měl silný víkend, ale jak se závod vyvíjel, nemohl jsem skončit na bodech.“ 

Hartley má na svém kontě 2 body za dvě desátá místa. Gasly bodoval třikrát a na svém kontě má 26 bodů.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud