Spekulace: Boullier by mohl přejít k Ferrari a další zajímavé přesuny

Spekulace: Boullier by mohl přejít k Ferrari a další zajímavé přesuny

Hodně divoká spekulace se šíří internetem. Bude novým šéfem Scuderie Eric Boullier?

Vztah mezi Marchionnem a Arrivabenem se prý zhoršuje. Ve Wokingu také nebude vše v pořádku – spekuluje se o konci Rona Dennise. Kromě toho se k McLaenu připojil Jost Capito. Přestože Boullier zůstává ve své funkci, jeho role je poněkud méně důležitá. To vše vyústilo ve spekulace, které Boulliera spojují s Maranellem.

Přesuny

Nejen mezi jezdci dochází k přesunům. Velká fluktuace je také mezi zaměstnanci. Určitým katalyzátorem je samozřejmě Renault.

Podle novináře Jamese Allena opouští Toro Rosso jeho hlavní inženýr Phil Charles, který společně s Jamese Keyem odpovědný za to, že má juniorka Red Bullu poměrně dobré šasi. Charles už nebude ani v USA. Za jeho odchodem prý nejsou neshody ale spíše rodina, která není spokojená v Itálii.

GettyImages-513506716.jpg

Odejít by měl také hlavní inženýr McLarenu Ciaron Pilbeam, který má posílit v příštím roce Renault. Jeho nástupcem by mohl b být Andrea Stella. Určitě si ho pamatujete z dob u Ferrari, kde působil jako hlavní inženýr Alonsa. Se Španělem pak odešel do Wokingu.

GettyImages-163640161.jpg
Ciaron Pilbeam působil u týmu BAR Honda, poté u Red Bullu (závodní inženýr Kliena, Doornbose a Webbera) a Lotusu. Nyní pracuje pro McLaren.

Velké otazníky stále visí nad Jamesem Allisonem. Návrat k Renaultu už byl odmítnut, přestup k Red Bullu v podstatě také. Rovněž McLaren není moc reálný, i když případný Dennisův odchod by mohl situaci změnit.

Vyloučit nelze ani Allisonův příchod k Mercedesu, kde by mohl skončit Paddy Lowe.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud