Špatný výkon Mercedesu je přičítán dešti

Špatný výkon Mercedesu je přičítán dešti

Navzdory novým aerodynamickým komponentům, které si Mercedes na Silverstone přivezl, se nepodařilo jezdcům dosáhnout skutečného potenciálu vozu.

Dnešní kvalifikace nedopadla pro piloty německého týmu zcela podle představ. Nico Rosberg se umístil na konci první desítky a Michael Schumacher do závěrečných bojů ani nezasáhl. Proměnlivé počasí udělalo Mercedesu čáru přes rozpočet.  Podle Rosberga přišel déšť v tu nejméně vhodnou chvíli. "S novým balíkem úprav jsme udělali další krok vpřed. Dnes jsme mohli dosáhnout daleko lepšího výsledku, než kterým je devátá pozice na startu. Bohužel nás ve třetí části kvalifikace přibrzdil déšť. V zatáčce číslo patnáct byla trať mokrá a já jsem tak nemohl dosáhnout lepšího času v posledním sektoru. Doufám, že si v závodě o pár příček polepším, protože rychlost auta je dobrá," řekl Rosberg.

Schumacher vyvrátil spekulace, podle kterých mohl za jeho nepřesvědčivý výkon problém s převodovkou. Příčinu svých potíží vidí jinde. "Kvalifikace nedopadla přesně podle plánu, ale nejsem frustrovaný, protože víme, kde se stala chyba. Vzhledem k nejistým povětrnostním podmínkám jsme se rozhodli vydat se na trať co nejdříve, abychom se vyhnuli případnému dešti," vysvětlil Schumacher. "Později se ale ukázalo, že jsme vyjeli příliš brzy, což se podepsalo na pneumatikách. Během mého posledního kola už byly velice opotřebované. Trpěl jsem nedotáčivostí, hlavně v zatáčce číslo šest, a to mě stálo postup do další části. Podařilo se nám ale ušetřit jednu sadu gum, takže si počkejme na zítřek a uvidíme. Nějaký déšť by nám tentokrát mohl pomoci," dodal Němec.

Ve stejném duchu se vyjádřil také šéf německého týmu Ross Brawn. "V důsledku počasí jsme byli velmi omezeni v jízdách s novým aerodynamickým balíkem. Déšť v Q3 způsobil, že Nico nemohl během posledního měřeného kola jet naplno, což by znamenalo zcela odlišné výchozí pozice do startu zítřejšího závodu. V případě Michaela jsme správně neodhadli, kdy vyjet na trať. Dnes jsme poprvé použili nové díly. Stále se učíme a hledáme ten správný směr," uzavřel Brawn.  

Doporučujeme

Články odjinud