Špatná sezóna pomohla McLarenu k potřebným změnám

Špatná sezóna pomohla McLarenu k potřebným změnám

McLaren nachází v letošním neúspěchu pozitiva. Podle šéfa týmu Martina Whitmarshe se alespoň podařilo prosadit změny, na kterých by se jinak těžko hledala shoda.

Sezóna bez jediné výhry nemůže být podle standardů wokingské stáje vnímána jinak než špatná, ale nikdo není pořád nahoře a McLaren našel novou motivaci.

"Selhání je bolestivé, ale občas potřebujete vy i firma nakopnutí," vysvětloval Whitmarsh Autosportu. "Já jsem optimista, takže říkám, že se mi to moc nelíbilo, ale s ohledem na budoucnost nás to přimělo udělat určitá rozhodnutí, která by minulou zimu byla těžká, protože jsme si až do Austrálie mysleli, že jsme stejně dobří jako všichni ostatní."

"Většina nemůže sedět a říkat, že nepotřebujeme změny, nebo že jsme odvedli dost dobrou práci, protože to tak není. Změny jsou v tomto prostředí o dost snadnější a změny jsou v každé organizaci klíčové, ať už jste nahoře nebo ne. Jen je těží je implementovat, když si o sobě myslíte, že jste ve formě."

Whitmarsh si je vědom své zodpovědnosti za výsledky týmu a přiznal, že měl tak trochu obavy i svoji funkci.

"Do jisté míry. Ale největší tlak na sebe vyvíjím já sám. Fakt je, že když upadnou kola, je to moje vina. Když auto není dost dobré, je to moje vina. Pokud pilot udělá chybu, je to moje vina. Lidé hovoří o tlaku, ale ten největší tlak je vnitřní."

Doporučujeme

Články odjinud