Soupeři vidí za zlepšením Mercedesu test s Pirelli

Soupeři vidí za zlepšením Mercedesu test s Pirelli

Šéfové konkurenčních týmů jsou přesvědčení, že Mercedes zvládl své potíže s pneumatikami díky nelegálnímu testu po závodě ve španělsku.

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner musel po britské Grand Prix přiznat, že je třeba s Mercedesem počítat jako se soupeřem v boji o vítězství v šampionátu.

"Je to dobrý tým s rychlým autem a dobrými jezdci. Od teď do konce roku určitě budou kandidátem na titul. Stejně jako Ferrari a Lotus, ale není důvod, proč by Mercedes nebyl. V tomto šampionátu nás čeká dlouhá cesta."

Na otázku, co si myslí o obratu formy Mercedesu od testu s Pirelli, Horner odpověděl: "To posuďte sami. Kolikrát vyhráli předtím?"

To šéf Lotusu Eric Boullier řekl svůj názor na Mercedes zcela otevřeně. "Po tom testu vyhráli dva závody ze tří, takže závěr je jednoduchý. Jsou to jen fakta. Dva vyhrané závody ze tří."

Boullier zároveň odmítl, že by se mohlo jednat o shodu okolností. "To si nemyslím. Kdyby bylo závodění ve formuli 1 o shodě okolností, věděl bych o tom."

O formě Mercedesu nepochybuje ani Ferrari, i když ji šéf italského týmu Stefano Domenicali s testem veřejně nespojuje. "Vyřešili své problémy s degradací pneumatik. Takže pokud chceme vyhrát šampionát, musíme vylepšit auto. To je to jediné, co musíme udělat."

Doporučujeme

Články odjinud