Soupeři se pobijí mezi sebou a my se můžeme soustředit na příští rok, plánuje Renault

Soupeři se pobijí mezi sebou a my se můžeme soustředit na příští rok, plánuje Renault

Renault je na čtvrtém místě v šampionátu. Posunout se výše letos určitě nedokáže, takže se soustředí na udržení současné pozice.

Renault jako jeden ze tří týmů bodoval ve všech závodech. Má solidní formu, štěstí a také dobré jezdce. Na svém kontě má 62 bodů. Pátý McLaren se topí v problémech a na Renault ztrácí 22 bodů.

Až šestá je Force India, jejíž představitelé přiznali, že dohnat Renault bude těžké a to i ve světle posledního dvojitého DNF. Ocon skončil už v prvním kole po kolizi s Gaslym a Pérez musel skončit kvůli technickému problému.

Podle Abiteboula je tlak na Renault v současné době menší. Pokud se zvýší bodový náskok, mohl by se brzy soustředit na příští rok.

„Myslím, že jde hlavně o obranu čtvrtého místa v šampionátu,“ řekl Abiteboul pro Autosport.

„Ale nemám úplně jasno, proti komu budeme tuto pozici bránit. Možná proti Haasu, Force Indii? McLaren se může vrátit zpět.“

„Není to jasné, ale musíme to sledovat, protože pokud nebudeme mít jasnou opozici, může to být rozmělněno, což znamená, že můžeme mít snadnější konec sezóny. A to by mohlo znamenat, že dokážeme rychle přesunout naše soustředění na příští rok, což je příležitost k tomu, abychom udělali krok v šampionátu.“

Ve Francii mohl brát Renault více bodů. Sainz držel šesté místo, ale pak přišel problém s MGU-K.

„Není to špatný výsledek, ale jsou zde dvě frustrace – první je, že jsme drželi šestou pozici s Carlosem, což by bylo fantastickou odměnou za veškeré týmové úsilí během víkendu a zdálo se, že to bude perfektní víkend pro Carlose.“

Podle Abiteboula se ve Francii ukázal pokrok Sainze. Druhou frustrací je velká ztráta na první tři týmy. Podle Abiteboula ale vylepšení fungují a to zejména v závodě. V kvalifikaci je ztráta stále poměrně velká. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud