Soupeři se na Red Bull v sobotu dotáhnou

Soupeři se na Red Bull v sobotu dotáhnou

Vítěz volných tréninků Daniel Ricciardo má za to, že zbytek závodního víkendu v podání Red Bullu tak suverénní nebude.

Daniel Ricciardo (1./1.)

Zatím se zdá, že Monako Red Bullu vysloveně svědčí. Daniel Ricciardo s přehledem zajel nejrychlejší čas v obou volných trénincích a zdá se být hlavním kandidátem na vítězství. Australský závodník však příznivce varuje, zítra už by to tak suverénní být nemělo.

„Naším cílem pro tento víkend bylo pokusit se vyhrát a dominovat. Dneska to bylo dobré, fajn začátek. Vyhráli jsme obě jízdy, takže jsme zatím odvedli vše, co jsme mohli. Zítra je volno a pak přijde sobota, a jsem si jistý, že Ferrari a Mercedes na nás začnou tlačit. V sobotu to bude těsnější. Naše jízdy na více kol vypadaly dobře, zatím to vypadá, že se nám daří ve všech podmínkách,“ řekl Ricciardo.

Max Verstappen (2./2.)

Také nizozemský dravec má za to, že sobota již v porovnání s pohodovým pátkem nebude procházkou růžovou zahradou. Volné tréninky však rozhodně dodají potřebnou kuráž.

„Ferrari a Mercedes se nám v kvalifikaci určitě přiblíží, můžou za to jiné módy motoru. Jsem si ale jistý, že i my se můžeme zlepšit, takže je to zatím dost dobré. Nemáme moc problémů s nastavením, což je na městském okruhu vždycky plus. Pořád je samozřejmě co zlepšovat, a jsem si jistý, že na to máme. Každopádně máme za sebou slušný start,“ nechal se slyšet Verstappen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud