Sophia Flörschová se vrací do formule 3 | Foto: FIA Formula 3 European Championship

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Sophia Flörschová se vrací do formule 3

Německá závodnice Sophia Flörschová se vrací do šampionátu FIA formule 3, kde naposledy působila v roce 2020.

Flörschová, která v šampionátu formule 3 závodila už v sezónách 2018 a 2020, se dohodla s týmem PHM Racing by Charouz.

Už předtím působila dva roky v ADAC formuli 4, kde dosáhla dvakrát na stupně vítězů. Přestávku mezi sezónami F3 vyplnila v roce 2019 v evropské regionální formuli.

Flörschová se dvakrát zúčastnila také slavné Velké ceny Macaa. Při své premiéře v roce 2018 přežila vážnou nehodu, při které si zlomila obratle. Z těžké kolize, kdy její monopost proletěl ochranným pletivem až do tribuny pro fotografy, se ale dokázala zotavit a další rok se do Macaa vrátila.

Po sezóně 2020, kterou ve FIA F3 strávila u týmu Campos, a kromě toho závodila také v evropské Le Mans sérii, se její kariéra ubrala směrem k vytrvalostním závodům a německému šampionátu cestovních vozů DTM. Závodila v evropské Le Mans sérii (ELMS) i Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC). Mezi lety 2020 až 2022 třikrát v kategorii LMP2 nastoupila také do 24 hodin Le Mans.

Nyní se překvapivě vrací do monopostů s týmem PHM Racing, který do loňské sezóny ve F3 a F2 působil ještě jako Charouz Racing pod vedením Antonína Charouze.

„Jsem opravdu nadšená a velmi ráda, že se vracím tuto sezónu do FIA formule 3 s týmem PHM Racing by Charouz. Mým cílem vždy bylo závodit proti nejlepším z nejlepších. Od začátku své kariéry jsem velmi tvrdě každý den pracovala na tomto cíli s mým týmem,“ řekla Flörschová.

„Velmi respektuji Sophiino rozhodnutí vrátit se do formulí a přijmout výzvu v tomto vyrovnaném startovním poli. Má velké zkušenosti s profesionálním závoděním v různých kategoriích, její přístup a styl práce je velmi profesionální,“ pochvaluje si týmový manažer Roland Regfeld.

„Závodní svět jí dosud pomohl stát se ještě ambicióznější a koncentrovanější než mnoho mužských závodníků. To je další fakt, proč začínáme se Sophií. S naší novou kampaní jako PHM Racing by Charouz uděláme maximum, abychom ji podpořili na její cestě na vrchol.“

Jména dalších jezdců pro F3 tým PHM Racing by Charouz zatím neoznámil.

Doporučujeme

Články odjinud