Sophia Flörschová měla v Macau vážnou nehodu

Sophia Flörschová měla v Macau vážnou nehodu

Velká cena Macaa vozů formule 3 byla přerušena červenou vlajkou po velké nehodě, při které německá závodnice Sophia Flörschová vletěla se svým vozem do ochranného plotu v zatáčce Lisabon.

Flörschová na rovince před zatáčkou Lisabon bojovala o 15. místo s Jehanem Daruvalou. Po vzájemném kontaktu došlo k poškození jejího vozu, který se stal neovladatelným. Podle dat o maximální rychlosti před brzděním do zatáčky Lisabon jela v tu chvíli 17letá závodnice 276,2 km/h.

Vůz týmu Van Amersfoort Racing se následně dostal do vzduchu po kontaktu s monopostem Šo Cuboje, přeletěl bariéru z pneumatik a ve velké rychlosti proletěl ochranným plotem do prostoru, kde jsou traťoví maršálové a fotografové.

Podle záběru narazila Flörschová do plotu zadní částí svého vozu, který se nepřevrátil, ale po dopadu zůstal podlahou k zemi.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) vydala zprávu, podle které je Flörschová při vědomí a byla převezena do nemocnice, kde podstupuje další vyšetření. Vedení GP Macaa následně oznámilo, že při vědomí byli během převozu do nemocnice také Cuboj, dva fotografové a jeden traťový maršál.

Oficiální lékařská zpráva hovoří o tom, že si Flörschová stěžovala na bolest zad. Následně vyšetření ukázalo na poranění páteře.

Flörschová v neděli na svém twitteru informovala o tom, že je v pořádku, ale v pondělí ráno ji čeká operace.

„Jen jsem chtěla, abyste všichni věděli, že jsem v pořádku, ale zítra ráno půjdu na operaci. Děkuji FIA a Mercedesu, kteří se o mě skvěle starají. Děkuji všem za podporu,“ napsala Flörschová na svém twitteru.

Cuboj byl do nemocnice přijat s bolestmi v bederní oblasti.

Traťový maršál Čan Ča In má zlomenou čelist, řezné rány v obličeji a odřeniny na břiše.

Fotograf Čan Weng Wang utrpěl poranění jater a zůstává v nemocnici na pozorování. Další fotograf Minami Hirojuki má otřes mozku.

Čínský pilot Guan Ju Žou, který jel v tu chvíli za Flörschovou, řekl, že na rovince najednou začala blikat žlutá světla.

„Předně, byl to děsivý okamžik. Po Mandarin (předcházející rychlá pravá zatáčka) jsem viděl žlutou, myslím ale, že šlo jen o chybu organizátorů. Sophia byla opravdu blízko za Jehanem, takže když Jehan začal dříve brzdit, neměla čas zareagovat,“ popsal incident člen juniorského programu Ferrari.

„Vrazila do pravé zadní části Jehanova vozu, pak se na rovince před zatáčkou Lisabon roztočila a vletěla do dalšího auta. Jen doufám, že je v pořádku.“

Šéf týmu, za který Flörschová v letošní sezóně závodila v evropské formule 3 a také v Macau, Frits van Amersfoort, řekl, že ji do nemocnice doprovodil její otec Alexander.

„Musíme děkovat andělům, kteří při ní dnes stáli, a také skvělé síle vozů Dallara,“ řekl van Amersfoort.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud