Šokující zpráva! Nico Rosberg končí ve formuli 1!

Šokující zpráva! Nico Rosberg končí ve formuli 1!

Tohle není Apríl. Mistr světa formule 1 Nico Rosberg se rozhodl ukončit svou kariéru ve formuli 1.

Ještě dnes ráno jsme rozebírali, zda bude Rosberg příští rok jezdit s číslem 6 nebo s číslem 1... nebude s žádným. Dnes ve Vídni absolutně šokoval celý formulový svět, když oznámil, že s okamžitou platností končí ve formuli 1. 

„Pro mě je to velmi zvláštní den,“ řekl Rosberg. „Dostat trofej dnes večer bude úžasné, ale také z jiného důvodu. Chci oznámit konec své kariéry v F1.“

„V průběhu 25 let závodění to byl můj sen, má ‘jediná věc‘ – stát se mistrem světa formule 1,“ uvedl Rosberg v prohlášení. „Přes tvrdou práci, oběti, to byl můj cíl. A nyní jsem toho dosáhl. Zdolal jsem svou horu, jsem na vrcholu, takže je to dobrý pocit.“

Rosberg ve svém prohlášení zmínil zklamání z předešlých dvou let a tvrdou práci v letošním roce. Poděkoval také své manželce Vivian, která měla porozumění, že se plně věnoval souboji o titul.

Nápad skončit přišel v Japonsku

„Když jsem vyhrál závod v Suzuce, od tohoto okamžiku, kdy byl osud titulu v mých vlastních rukou, započal velký tlak a já začal přemýšlet o ukončení závodní kariéry, pokud bych se stal mistrem světa.“

„V neděli ráno v Abú Dhabí jsem věděl, že by to mohl být můj poslední závod a tento pocit vyčistil mou hlavu před startem.“

„Pak zhasla světa a já měl před sebou 55 nejintenzivnějších kol ve svém životě.“

Definitivně se prý Rosberg rozhodl v pondělí. Nejdříve to oznámil manželce a Georgi Noltemu ze svého manažerského týmu. Poté následoval Toto Wolff.

Rosbergovi prý dělá starost jen to, že způsobil svým oznámením problémy svému týmu. Toto Wolff prý ale jeho rozhodnutí chápe.

Kdo Rosberga nahradí?

Je zatím brzy spekulovat nad tím, kdo nahradí Nica Rosberga u Mercedesu. Jasným favoritem je Pascal Wehrlein. Toto Wolff v minulosti v souvislosti s tím, že by se nedohodl s některým z jezdců (tehdy probíhalo jednání s Hamiltonem) zmínil jméno Fernanda Alonsa, ale to asi není příliš reálná varianta.

Druhou možností je Esteban Ocon. Ten sice má smlouvu s Force Indií, ale to byl nemusel být problém. Ocon by zamířil k Mercedesu a Wehrlein potom zřejmě místo něj k Force Indii.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud