Sociální sítě žijí spekulací, že Bernie Ecclestone založí vlastní závodní sérii

Sociální sítě žijí spekulací, že Bernie Ecclestone založí vlastní závodní sérii

Sociální sítě žijí zajímavou spekulací. Co v těchto dnech dělá Bernie Ecclestone? Kuje pikle a zakládá novou závodní sérii.

Bernie Ecclestone je ve věku, kdy už je většina lidí po smrti nebo minimálně asi dvacet let v důchodu. Když uvážíme jeho vitalitu a odhadovaný majetek, mohl by si užívat pokojného stáří. Podle spekulací se ale nehodlá smířit s nedobrovolným odchodem z formule 1 a chce založit konkurenční sérii.

Spekulaci přinesl novinář Peter Windsor. Tomu prý významná osobnost ze světa F1 na dotaz, co Mr. E zrovna dělá, odpověděla, že chystá konkurenční sérii. A nemáme se prý smát. Podobnou informaci má také Andrew Benson z BBC.

Dvě série, které si navzájem konkurují, to není žádná novinka. Vyhrožovalo se tím už před pár lety a doopravdy to pak v minulosti zažila americká formulová scéna.

Je otázkou, zda se jedná skutečně jen o vtip, Ecclestonův nátlak s nějakým nejasným cílem nebo to myslí vážně. V posledním případě by bylo klíčové to, zda by za Ecclestonem odešly velké týmy nebo možná přesněji – týmy s velkou fanouškovskou základnou (Ferrari, McLaren). 

Když odmyslíme smlouvy, které týmy zavazují k účasti v F1, mohl by Ecclestone novou sérii založit nejdříve tak v roce 2019. To mu ale už bude 89 let.

Na druhou stranu ale nikdo neříká, že by Ecclestone musel postavit F1 2.0. Mohl by přijít také se zcela odlišným modelem, který by F1 uzmul pořádný kus fanouškovského zájmu. Představte si třeba nadějné mladíky a / nebo bývalé hvězdy formule 1 ve stejných vozech s motorem V10 nebo i silnějším a bez nejrůznějších omezení a šetření paliva a pneumatik. Kdo by se nedíval?  

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud