Sociální nepokoje v Bahrajnu mohou ohrozit závody GP2 a F1

Sociální nepokoje v Bahrajnu mohou ohrozit závody GP2 a F1

Vlna politicko - sociálních nepokojů započatá v Tunisku a Egyptě se v dané části světa šíří dále a její vliv se projevuje už i v Bahrajnu, kde se tento víkend jede závod GP2.

V Bahrajnu dochází k lokálním nepokojům a projevům nespokojenosti, a to zejména z důvodu nedostatečné úrovně demokratických práv obyvatelstva. Proti demonstrantům zasahují policejní síly a zabiti byli 2 lidé, dalších 25 bylo zraněno. Problém se netýká jen Bahrajnu, ale prakticky celé oblasti Perského zálivu.Vládní představitelé vydali doporučení vyhýbat se větším skupinám obyvatel, neboť ty budou nejpravděpodobnějším terčem pořádkových sil.

V těchto dnech dorazily na závodní okruh nedaleko Manámy týmy šampionátu GP2 včetně Josefe Krále s Ardenem. Jeho soupeř z týmu Barwa Addax Giedo van der Garde z Bahrajnu vzkázal: "Je tam hodně opravdového násilí. Kvůli protestům jsme nedokázali opustit hotel. Doufám, že se to tu trochu uklidní, policisté jsou úplně všude."

Již za čtrnáct dní se zde pojedou oficiální testy formule 1 a o víkendu 11. - 13. března tu začíná Mistrovství světa formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud