Sobotní problémy Ferrari: Nezahřáté pneumatiky a provoz na trati

Sobotní problémy Ferrari: Nezahřáté pneumatiky a provoz na trati

Scuderia dnes nezažila dvakrát povedenou kvalifikaci. Felipe Massa se ještě dokázal kvalifikovat na vcelku solidním čtvrtém místě, Fernando Alonso však do závodu odstartuje až z osmé pozice.

S celkovými výsledky kvalifikace na Velkou cenu Belgie nemůže být Fernando Alonso spokojen. Největší soupeři startují v čele se Sebastianem Vettelem startují poměrně daleko vpředu. Španěl však přesto věří, že v závodě dokáže využít potenciál svůj i svého vozu a obsadí dobrou konečnou pozici.

"Osmé místo jednoznačně není uspokojivé, ale musíme ho akceptovat a pokusit se to napravit v zítřejším závodě. Docela si věřím, protože vím, že skutečný potenciál vozu je úplně někde jinde. K první a druhé části kvalifikace jsme přistoupili rozumně. Zvládli jsme i situaci pod červenými vlajkami. Byli jsme trochu pod tlakem, protože do konce zbývalo sedm minut a nebyli jsme v tu dobu dostatečně vysoko, abychom postoupili do první desítky. Na suchu to na pole position sice asi nebylo, ale šance na první dvě řady existovala.

Bohužel se mi nedařilo zajet čisté kolo, ve druhém a ve třetím se mi do cesty dostal Pérez a v tom posledním jsem před sebe musel v nájezdu do šikany pustit Webbera, jinak mi hrozila penalizace. Co se stalo, stalo se, zklamání ale cítím, jelikož jsme měli na víc," nechal se slyšet Alonso.

To Felipe Massa byl po kvalifikaci o poznání spokojenější.

"Kdyby mi v dešti na startu kvalifikace někdo nabídl čtvrté místo, okamžitě bych to vzal. Můj výsledek není špatný, ačkoliv soupeři přede mnou zajeli výrazně rychlejší časy. Je však pravdou, že podmínky ve třetí části byly pro nás ty nejhorší. Nedokázali jsme pneumatiky zprovoznit tak, aby měly dostatečnou přilnavost. Nedařilo se nám je zahřát. Myslím si, že zítra, tedy pokud bude sucho, můžeme být výrazně konkurenceschopnější. Doufám, že budu moci bojovat se soupeři přede mnou," prohlásil Brazilec.

Doporučujeme

Články odjinud