Snadno jsme mohli vyhrát, myslí si druhý Räikkönen

Snadno jsme mohli vyhrát, myslí si druhý Räikkönen

Druhý muž letošní Velké ceny Rakouska vozů formule 1 Kimi Räikkönen si myslí, že mohl dnešní závod vyhrát. Druhé a třetí místo v cíli závodu pro Ferrari přesto považuje za významný výsledek pro italskou stáj.

V prvním kole závodu sice po souboji a drobném kontaktu s pozdějším vítězem Maxem Verstappenem spadl na čtvrté místo, po odstoupení obou pilotů Mercedesu ale jezdil na druhé pozici a stahoval Verstappena, který měl pneumatiky v horším stavu.

V posledním kole při snaze dostihnout vedoucího Verstappena zajel Räikkönen nejrychlejší kolo závodu a podle svých slov věřil, že by mohl získat první vítězství od roku 2013, kdyby byl závod o několik kol delší.

„Vůz byl velmi dobrý, ale už nezbývala žádná kola, snadno jsme mohli vyhrát. Je to škoda, dnes jsme měli skvělé auto. Některé části závodu byly obtížné, ale pro tým je to dobrý výsledek,“ řekl Räikkönen, který se posunul na třetí místo v průběžném hodnocení šampionátu.

„Samozřejmě to bylo možné, ale v závodě jsme měli jen tato kola. Je snadné to říct po závodě. Myslím, že jsme měli dobrou rychlost, obzvlášť na konci, v první části druhého stintu to bylo trochu zrádné. Na konci to vypadalo, že pneumatiky skutečně fungují, bylo to dobré. Myslím, že je to zklamání, pro tým je to ale skvělé, jelikož jsme získali spoustu bodů oproti týmu, se kterým zřejmě bojujeme o šampionát. Oni dnes měli dost špatný den.“

Vettel se posunul do čela šampionátu

Druhý pilot Ferrari Sebastian Vettel dokončil závod na třetí pozici a díky odstoupení Lewise Hamiltona se dostal do čela průběžného pořadí šampionátu.

Přesto je Vettel zklamaný, že nedosáhl na lepší umístění.

„Ne, pokud to takto přijmu, tak je to nuda! Nechci znít arogantně, ale nikdy nevíte, co závod nabídne. Bylo by hezké startovat z lepší pozice. Snažil jsem se něco získat na startu v první zatáčce, ale nevyšlo to,“ řekl Vettel, který se v prvních zatáčkách propadl o dvě pozice. Rychle se však začal dostávat pořadím vzhůru.

„Měli jsme opravdu dobré auto a rychlost. Po prvním kole jsme byli celkem vzadu, dobře jsme se ale dostali zpátky. Nezbylo tam na mě žádné místo, neměl jsem kam jet a pak jsem ztratil rytmus. Ve třetí zatáčce to pak bylo to samé,“ dodal.

„Na začátku závodu jsem pak musel bojovat s Renaultem a Haasem a trochu jsem ztratil. A nějaký čas jsme ztratili také při zastávce v boxech.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud