Smutné výročí: Jsou to tři roky od nehody Michaela Schumachera

Smutné výročí: Jsou to tři roky od nehody Michaela Schumachera

Uplynuly tři roky od nehody Michaela Schumachera na lyžích.

K nehodě došlo 29. prosince 2013 kolem 11. hodiny. Schumacher byl po nehodě transportován nejdříve do nemocnice v Moutiers a následně (ve 12:45) do Grenoblu. Odtud byl 16. června 2014 převezen na rehabilitaci do Univerzitní nemocnice v Lausanne a 9. září 2014 propuštěn do domácího léčení.

Od  té doby jsme se v podstatě žádné konkrétnější informace o zdravotním stavu Schumachera nedozvěděli. Média tak plní spekulace, obecná prohlášení některých osobností a také kauzy. Najdou se takoví, kteří se snaží poříditi fotografie Schumachera v jeho domě nebo v okolí domu a prodat je médiím. 

„Mám zprávy, ale bohužel nejsou dobré,“ uvedl Luca Montezemolo letos v únoru na akci Quattroruote Day v Miláně.

Větší rozruch vzbudila v listopadu slova Rosse Brawna. Ten nejdříve uvedl, že se objevují povzbudivá znamení, ale nemůže říct více. Velká část spekulací okolo Schumachera také prý není pravdivá. Později Brawn svá slova bagatelizoval.

„Byl jsem citován, jak říkám, že se to zlepšuje, ale takhle jsem to opravdu nemyslel. Rodina se o jeho rekonvalescenci stará v soukromí a já to musím respektovat. Takže nechci komentovat jeho stav, jen vyjádřit extrémní naději, že v budoucnu uvidíme Michaela tak, jak jsme ho znali.“

Před soud se dostal jeden z německých časopisů, který uvedl, že Schumacher může chodit. Tato informace ale prý není pravdivá.

Schumacher na sociálních sítích

Ke konci roku se Michael Schumacher objevil na sociálních sítích. Na jeho profilech jsou ale především fotografie a komentáře k momentům, kdy závodil v F1. Najdete ho na Facebooku a Instagramu i Twitteru.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud