Smlouvu jsem zatím neprodloužil, říká Schumacher

Smlouvu jsem zatím neprodloužil, říká Schumacher

Michael Schumacher v Abú Zabí popřel, že by stejně jako týmový kolega Rosberg prodloužil kontrakt s týmem Mercedes. Stále má podepsáno jen do konce roku 2012.

V Německu se objevily zprávy, podle kterých Schumacher setrvá u Mercedesu nejméně do konce roku 2013 díky nové smlouvě. V Abú Zabí však bývalý mistr světa řekl, že o novém kontraktu zatím ani nejedná.

"Ve skutečnosti ne, protože jak už jsem několikrát řekl, není vhodná doba na takové jednání. Potřebuji trochu víc času, abych viděl, jak mi to jde a kam směřujeme, chci se do toho trochu vložit a zjistit, jestli je to to, co chci."

Rozhodovat o dalším působení nad rámec původního tříletého plánu chce Schumacher až příští rok. V tu dobu by se už mělo projevit letošní posilování Mercedesu.

"Všechno to souvisí s tím, co se s týmem stalo v roce 2009 (zisk titulů pod názvem Brawn GP)," vysvětloval. "To, co se v roce 2009 událo, i když to byl úspěch, nezačalo v roce 2009. Začalo to dva až tři roky předtím."

"Takže všechno má setrvačnost, v obou směrech. Důležité je, jestli jsme na správné cestě. Přijali jsme správná opatření? Já si myslím, že ano, ale musí se to prokázat v budoucnosti."

Německý závodník dodal, že jeho rozhodnutí o případném prodloužení smlouvy bude příští rok záležet také na tom, jestli bude cítit touhu pokračovat.

Doporučujeme

Články odjinud