Smedley: Soustředit se pouze na Force Indii by byla chyba

Smedley: Soustředit se pouze na Force Indii by byla chyba

Williams bojuje o celkové čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Závodní ředitel Williamsu Rob Smedley tvrdí, že by jeho tým udělal velkou chybu, kdyby se nyní začal soustředit pouze na Force Indii, která je jeho konkurentem v boji o celkovou čtvrtou pozici v Poháru konstruktérů.

Force India po pěti závodech ztrácela na Williams 51 bodů, po Velké ceně Singapuru je však o bod před týmem z Grove. Smedley však upozorňuje, že by nebylo správně směřovat svoji taktiku pouze jednostranně.

„Myslím si, že tohle by člověk nikdy neměl dělat,“ řekl. „Myslím, že to je velká chyba. Musíte se snažit získat naprosto nejlepší možný výsledek a ne se soustředit jen na jednoho soupeře, musíte se soustředit na všechny soupeře.

Zažil jsem situace, kdy jsme bojovali s jinými týmy o mistrovský titul a člověk udělá obrovskou chybu, pokud se začně zaměřovat jen na jednoho protivníka. Musíte si být vědomi toho, co dělají všichni ostatní a snažit se získat co nejlepší výsledek.“

Ačkoliv Williams nyní spadl za Force Indii, Smedley se domnívá, že má jeho tým štěstí, že neztrácí více vzhledem k tomu, že v Singapuru vůbec nebodoval.

GettyImages-607515716.jpg

Felipe Massa skončil dvanáctý, Valtteri Bottas závod nedokončil kvůli přetočenému motoru poté, co jej v závodě zdržel problém s pásem. Na druhé straně však Force India hned na startu přišla o Nika Hülkenberga, který havaroval po kontaktu s Carlosem Sainzem. Pro tým tak bodoval pouze Sergio Pérez.

„Po závodě jsme mluvili s některými kluky od nich a gratulovali jsme jim, že získali ty čtyři body a postoupili zpátky před nás. Odvedli dobrou práci,“ řekl Smedley.

„Myslím si však, že oni budou více zklamaní než my. Byla to pro ně skvělá trať, na které na nás mohli hodně získat, tak jako jsme my v Monze získali na ně. Jelikož jsme ale ztratili jen čtyři body, měli jsme upřímně docela štěstí. Kdyby Nico neměl po první stovce metrů ten incident, mohlo to vypadat mnohem hůř.

Na dotaz, zda zbývají v kalendáři tratě, na kterých Williams věří, že Force Indii porazí, Smedley odpověděl: „Říkat, že jsme přesvědčeni, že je porazíme, je trochu moc optimistické. Myslím, že teď to bude celkem vyrovnané, možná trošku v náš prospěch, co se těch posledních závodů týče.

Jedeme do Malajsie a Japonska s poměrně vyrovnanou výkonností, možná je to nakloněné trochu na naši stranu. USA by pak měla sedět nám, v Mexiku to zřejmě bude trochu lepší zase pro ně.

Brazílie bude dobrá trať pro nás, zatímco Abú Zabí je vždycky slušná trať a my se neustále učíme, jak lépe využívat pneumatiky, zejména na takové trati, což nám může pomoct.“

Foto: Getty Images / Charles Coates, Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud