Smedley: Massa skončil na vrcholu

Smedley: Massa skončil na vrcholu

Felipe Massa se rozloučil s kariérou ve formuli 1 dvěma bodovanými umístěními v Brazílii a v Abu Dhabi. Podle šéfinženýra Williamsu Roba Smedleyho odešel šestatřicetiletý Brazilec z „královny motorsportu“ ve vrcholné formě.

Massa zakončil svoji poslední sezónu ve formuli 1 v kariéře sedmým místem z GP Brazílie a desátým místem ze závěrečného závodu na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi. V celkovém pořadí obsadil jedenáctou pozici se ziskem třiačtyřiceti bodů.

Brazilcovi výsledky ze závěrečných podniků sezóny 2017 nadchly Roba Smedleyho, který byl Massovým závodním inženýrem ještě během jeho působení u Ferrari.

„Podívejte se na to, skončil úplně na vrcholu. Strávil (Massa) šestnáct let v paddocku a vždy byl velmi, velmi konkurenceschopný,“ řekl Smedley pro motorsport.com

„Stále byl přínosem pro tým, stále získával body, stále dokázal zajet výborné kvalifikační kolo. Není lepší způsob odchodu,“ pochválil šéfinženýr Williamsu Massu.

Podle Smedleyho mohl v této sezóně získat Massa ještě mnohem více bodů. Brazilcovu snahu ale často překazila smůla. Massa musel odstoupit v Baku a závody v Rusku a ve Španělsku mu pokazily defekty.

„Baku bylo pro nás klíčovým momentem. Byl to náš vítězný závod, byl to Massův vítězný závod. Byl by to skvělý moment v jeho poslední kariéře v F1. Kamenem úrazu pro nás ale byla spolehlivost našeho vozu.“

Podle svých vlastních slov bude Rob Smedley Felipeho Massu na závodech postrádat. Se svým bývalým „svěřencem“ si ale zůstane blízký díky přátelskému vztahu, který mezi nimi panuje. Přátelství navíc panuje i mezi manželkami a dětmi obou mužů.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud