Slibný začátek Racing Point nedokázal přetavit ve stupně vítězů

Slibný začátek Racing Point nedokázal přetavit ve stupně vítězů

Zdálo se, že by pilot týmu Racing Point Sergio Pérez mohl otevřít letošní sezónu formule 1 umístěním na stupních vítězů. Safety cary, pneumatiky, těsný výjezd z boxů a penalizace za překročení rychlosti v boxech ale stály pouze za šestým místem.

Pérez se po startu z šestého místa o pozici posunul po odstoupení Maxe Verstappena. Před Landa Norrise se následně po prvním safety caru dostal na čtvrtou příčku. Při druhém výjezdu safety caru se, stejně jako dva vedoucí jezdci, rozhodl zůstat na trati. Jezdci za ním ale měli novější pneumatiky.

Kvůli tomu přišel v závěru závodu o několik pozic a dojel na pozici, na které i startoval. Pérez cítí, že mohl skončit lépe, ale letošní vůz, který je velmi podobný loňskému mercedesu, se ukázal v dobrém světle.

„Dnes jsme museli tvrdě bojovat a měli jsme dobrou rychlost. Šesté místo je dobrý způsob, jak začít sezónu, mohli jsme ale skončit ještě lépe,“ řekl Pérez, který dostal také pětisekundovou penalizaci za překročení rychlosti v boxech.

„Měli jsme smůlu na safety cary, po závodě je ale snadné říct, že jsme mohli zastavit dvakrát. V posledních kolech jsem se musel bránit jezdcům na čerstvějších pneumatikách, což byla výzva. V tomto závodě jsme se toho ale hodně naučili o autě a naší výkonnosti. Důležité je, že máme konkurenceschopný balíček a příští týden tady můžeme bojovat o další silný výsledek.“

Strolla vyřadil technický problém

Méně štěstí měl jeho týmový kolega Lance Stroll. Kanaďan měl už od začátku závodu menší výkon motoru kvůli problémům se senzorem. Ze závodu nakonec předčasně odstoupil.

„Byl to dobrý začátek závodu, pak jsem ale brzy začal ztrácet výkon. Pokusili jsme se udělat různé změny, ale nakonec jsme museli odstoupit,“ popsal.

„Vůz se nejprve choval dobře a myslím, že naše rychlost by byla dobrá. Mohli jsme získat slušnou porci bodů.“

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Doporučujeme

Články odjinud