Josef Král, Jiří Písařík a Matteo Malucelli vyhráli 12h v Mugellu

Josef Král, Jiří Písařík a Matteo Malucelli vyhráli 12h v Mugellu

Český tým Scuderia Praha s vozem Ferrari 488 GT3 #11 vyhrál první evropský závod letošní sezóny 24H Series, kterým byla dvanáctihodinovka v Mugellu.

Dvanáctihodinový závod na okruhu v toskánském Mugellu byl rozdělený na páteční tříhodinovou část a dnešní devítihodinovou část. S vozem Ferrari 488 GT3 #11 pražského týmu odstartoval do závodu ze třetího místa na roštu Matteo Malucelli, který se ihned dokázal probojovat na první pozici.

Jeho týmoví kolegové Josef Král a Jiří Písařík následně vedení uhájili a pátek tak trojice týmu Scuderia Praha zakončila na první pozici.

Pražská stáj zvládla i dnešní restart závodu a posádka Malucelli, Král, Písařík nakonec zvítězila s náskokem tří kol na Lamborghini Huracán GT3 #77 týmu Barwell Motorsport, v jehož kokpitu se střídali Adrian Amstutz, Patrick Kujala a Phil Keen.

Ve třídě SP2 se závod povedl brněnskému týmu RTR Projects, který zvítězil v rámci své kategorie s vozem KTM X-BOW #224 posádky Sergej Pavlovec, Tomáš Miniberger, Karel Bednář, Erik Janiš.

Foto: Martin Straka

Doporučujeme

Články odjinud