Sledujte živě: 24 hodin v Dubaji s ARC Bratislava, Jos Verstappen se odhlásil | Foto: Facebook Mateje Konopky

Foto: Facebook Mateje Konopky

Sledujte živě: 24 hodin v Dubaji s ARC Bratislava, Jos Verstappen se odhlásil

Je to již tradičně první vrchol motoristické sezony. V Dubaji dnes odstartuje 17. ročník stále prestižnější čtyřiadvacetihodinovky sportovních a cestovních vozů, která každoročně otevírá sezonu seriálu 24H Series. Ze závodu se na poslední chvíli musel odhlásit otec úřadujícího mistra světa F1.

Naposledy závodil před deseti lety v Ázerbájdžánu při Baku City Challenge. Tehdy Jos „The Boss“ usedl do BMW Z4 GT3. Nyní měl být Jos Verstappen alespoň pro jeden závod zpět. Jenže otec Maxe Verstappena se v pátek a v sobotu čtyřiadvacetihodinovky v Dubaji nezúčastní.

Devětačtyřicetiletý účastník 107 grand prix F1 se měl ve voze Porsche 911 GT3 Cup #933 týmu GP-Elite střídat s Nizozemci Thierrym Vermeulenem, Rogerem Hodeniusem a Stevenem van Rheem. Verstappen do Dubaje skutečně odcestoval a zúčastnil se volného tréninku, poté však z urgentních rodinných důvodů zamířil zpět domů.

Jose Verstappena v posádce dodatečně nahradil bývalý pilot Porsche Supercupu a účastník závodů FIA WEC Larry Ten Voorde.

Po častých startech českých týmů Scuderia Praha a RTR Projects má letos v Dubaji své zastoupení Slovensko.

Tým ARC Bratislava závodícího šéfa Mira Konopky do závodu nasazuje Lamborghini Huracan GT3 (2016) #44 do třídy GT3-AM. Týmový boss se bude během čtyřiadvaceti hodin střídat se svým synem Matejem, dalším slovenským závodníkem Zdenem Mikulaskem, Polákem Andrzejem Lewandowskim a Britem Tomem Jacksonem.

Pole position v absolutním pořadí získal tým MS7 by WRT s vozem Audi R8 LMS GT3 #7. Jeho posádku tvoří pětice Mohammed Saud Fahad Al Saud, Axcil Jefferies, Dries Vanthoor, Christopher Mies, Thomas Neubauer.

17. ročník 24 hodin v Dubaji odstartuje v pátek ve 12:00, živě ho můžete sledovat prostřednictvím oficiálního streamu na YouTube.

Startovní listina

Live timing

Doporučujeme

Články odjinud