Slabou stránkou Renaultu jsou strategie, přiznává Boullier

Slabou stránkou Renaultu jsou strategie, přiznává Boullier

Výkonnost Renaultu R31 naplňuje očekávání, přesto se týmu z Enstonu nedaří dosahovat výsledků, které chce. Důvodem je podle šéfa stáje Erica Boulliera špatná práce na strategiích.

Ambicí Renaultu je v současnosti bojovat s Mercedesem. "Nejsme od nich vůbec daleko," hodnotil Boullier. "Zdá se, že je naše auto rychlé, ale stále potřebujeme větší konzistenci při tvorbě úspěšných strategií a samozřejmě při zastávkách v boxech. Pokud se nám to podaří, budeme vpředu."

"Pokud nám neutečou žádná kola (v kvalifikaci), budeme mít v závodech dobré startovní pozice. V samotných závodech to vypadá, že bychom mohli bojovat mezi šesti nejlepšími. Jakmile dáme vše dohromady, bude se nám dařit."

Velkou naději na úspěch má Renault nadcházející víkend v Monaku. Na městské trati v Monte Carlu se vozům z Enstonu tradičně daří. Podle technického ředitele týmu Jamese Allisona to ani není dáno přítlakem monopostu, jako jeho schopnostmi dobře se vyrovnat s hrbolatým povrchem trati.

Podle Boulliera nabízí Monako jednu z nejlepších šancí na vítězství Renaultu. "Doufám, že to dokážeme," řekl pro Autosport. "Pokud bude auto dobré, tak nevidím důvod, proč bychom nemohli bojovat vpředu. Uvidíme."

"Stejně jako na ostatních tratích, ale v Monaku ještě víc, bude důležité se kvalifikovat na předních pozicích. Uvidíme, jak zvládneme provoz na trati, ale jsem si jistý, naše auto bude v Monaku rychlé."

Doporučujeme

Články odjinud