Slabinou Lotusu je práce se střední směsí pneumatik

Slabinou Lotusu je práce se střední směsí pneumatik

Šéf týmu Lotus Eric Boullier přiznal, že i když si E21 obecně rozumí s pneumatikami, na té střední nepodává optimální výkony.

Kromě Austrálie měli jezdci střední směs k dispozici ve všech dosavadních závodech. Lotus s ní má problémy zejména v kvalifikacích. Pro tento účel byla použita v Malajsii a Bahrajnu.

"Jde spíš o problém s vyvážením, když přezujeme na střední směs," vysvětloval Boullier Autosportu. "V Číně tento problém našim jezdcům moc nepomohl a auto se těžce řídilo."

"Takže možná budeme muset věnovat více pozornosti středním pneumatikám a lépe poznat, jak s nimi zacházet v horku i chladném počasí."

Lotus měl s kvalifikační výkonností problémy už loni, ale v druhé polovině sezóny zaznamenal zlepšení, které si částečně přenesl do letošního ročníku.

"Víme, že to můžeme dokázat. Jde jen o to, aby se nám to dařilo pravidelně. Určitě jsme v lepší pozici než loni. Stavěli jsme na roce 2012, navíc máme stabilitu s jezdci. Takže je zřejmé, že můžeme být silnější než loni," dodal šéf enstonské stáje.

Doporučujeme

Články odjinud