Skutečné rozložení sil se v Barceloně neukáže, míní Button

Skutečné rozložení sil se v Barceloně neukáže, míní Button

Jenson Button odmítl, že by Grand Prix Španělska měla ukázat, jak si týmy stojí, a být rozhodující pro několik dalších závodů.

V Barceloně týmy nasazují velké balíky úprav a okruh představuje jednu z nejkomplexnějších zkoušek vozů F1. Většinou proto platí, že komu se daří v Montmelu, bývá dobrý i na mnoha dalších tratích.

Podle Buttona to bude letos jinak. "Je to dost neobvyklý závod. Lidé říkají, že je to začátek druhé části sezóny, že skutečně uvidíme, jak si kdo stojí. Já si vůbec nemyslím, že to tak bude. Podle toho, jak se pneumatiky chovaly v zimních testech, tu bude velmi vysoká degradace."

"Tento víkend nebude horko, takže se to nebude moc lišit od (teplotních) vrcholů, které jsme viděli v zimě. Takže tu bude hodně degradace a já si nejsem jistý, že uvidíte čistou výkonnost mnoha vozů."

Přitom McLaren vkládá do španělského závodu nemalé naděje. Měl by ukázat, zda se tým dokáže letos zvednout. Button nechce nic předpovídat.

"Těžko hodnotit čísla, simulace a věci, které máte, takže si s hodnocením budeme muset počkat, až usedneme do auta. Uvidíte mnoho rozdílů. Aerodynamika vozu - pochopíte, jak odlišně proudí vzduch kolem vozu. Snad to bude fungovat."

"Možná to nebude fungovat všechno, ale my tomu už lépe rozumíme a korelace v továrně je lepší. Ale pokud budeme mít dobrou korelaci mezi okruhem a aerodynamickým tunelem, je to stejně důležité jako vidět zlepšení v čase na kolo tento víkend."

Žádné zázraky britský jezdec neočekává. "Vypadá to hezky, na autě je několik opravdu hezkých věcí, ale nemyslím, že by to opravdu stačilo na boje na špičce. Uvidíme zlepšení a snad nám to pomůže trochu lépe porozumět proudění vzduchu kolem vozu."

Doporučujeme

Články odjinud