Situace okolo Force Indie může v Monze zamíchat i jezdeckými sestavami

Situace okolo Force Indie může v Monze zamíchat i jezdeckými sestavami

Force India sundala loga z motorhome i svých kamionů. Stále se řeší, zda bude moci ve Spa nastoupit a pod jakým názvem.

Už víme, že tři týmy (Williams, Renault, McLaren) blokují změnu názvu Force Indie. Tým by tak v lepším případě musel začít úplně od nuly. Problém je, že Stroll a jeho konsorcium nemají závodní licenci. Koupili jen majetek týmu.

Podle Auto Motor und Sport je na stole kompromis, se kterým přišla FIA. Týmy odsouhlasí změnu názvu, ale Force India přijde o všechny dosavadní body v Poháru konstruktérů. Začně s nulou.

Příští rok by tak tým sice dostal peníze za účast ve dvou z posledních tří sezón (nebyl by považován za úplně nový tým), ale za letošní rok by dostal peníze za pozici v Poháru konstruktérů, kterou si ve zbývajících závodech vybojuje. A s nulou bodů po 12 závodech by to nebyla asi zrovna nejlepší pozice.

Pokud vše proběhne, mohli bychom se dočkat velkých jezdeckých změn a to už pro závod v Monze. Lance Stroll by přešel do Force Indie (logicky). U Williamsu by ho mohl nahradit Robert Kubica. Dokonce je zde ještě jedna možná změna. Esteban Ocon by nahradil Stoffela Vandoorna u McLarenu. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud