Sirotkinovy finanční prostředky Williams využije na vývoj vozu

Sirotkinovy finanční prostředky Williams využije na vývoj vozu

Sponzoři Sergeje Sirotkina řekli, že peníze, které investovali do vstupu ruského pilota do formule 1, budou u Williamsu využity na vývoj vozu.

Williams se rozhodl pro letošní sezónu formule 1 vedle Lance Strolla angažovat 22letého Sergeje Sirotkina, kterého upřednostnili před dalšími kandidáty Robertem Kubicou, Pascalem Wehrleinem a Paulem di Restou. Ruský pilot se přitom mohl opřít o finanční podporu svých sponzorů.

Podle slov vedení SMP Racing, který sponzoruje Sirotkinovu kariéru, však jejich investice slouží na vývoj vozu, a ne na finanční pomoc Williamsu s placením účtů.

„Finanční stránka dohody je přísně tajná, ale věříme, že peněžní část bude sloužit k vývoji technologií, aby byl vůz rychlejší,“ řekl výkonný ředitel SMP Racing Dmitrij Samorukov.

„Abychom to upřesnili, víme, že finanční spolupráce s Williamsem půjde do zlepšení vozu.“

Šéf SMP Boris Rotenberg se pak domnívá, že peníze nebyly rozhodujícím faktorem v angažování Sirotkina Williamsem.

„Peníze jsou vždy důležitou součástí motorsportu, je to drahý sport,“ řekl Rotenberg. „Ale tady to není o penězích, je to o Sergejovi, který prokázal, že dokáže pracovat s vozem, může být tak rychlý jako závodní jezdci týmu a dokáže pracovat s technikou, inženýry a vytvořit si s týmem skvělý vztah.

Williams si ho vybral, protože v Abú Dhabí (v testech) odvedl maximum a všechny překvapil. Ano, investujeme peníze, ale investujeme je do technologií, do nového vozu, který uvidíme v únoru a posuneme se vpřed.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud